Glasba na hribu: Zbor in orkester George Watson’s College (foto, video)


DSCN8620 (Kopiraj)V nedeljo zvečer je v cerkvi sv. Jožefa potekal koncert iz ciklusa Glasba na hribu, v okviru katerega sta nastopila zbor in orkester George Watson’s College iz Edinburga.

Omenjena neodvisna šola je bila ustanovljena leta 1741 in ima izjemno bogato tradicijo. Prepoznana je po kvalitetnem delu na glasbenem področju, saj se večina učencev udejstvuje v glasbenih vodah. Trenutno se na šoli vsak teden izvede preko 1200 ur inštrumentalnega pouka na različnih inštrumentih.

Člani komornega zbora so v zadnjih letih izvajali glasbo različnih obdobij in slogov, od renesančnih motetov do priredb različnih modernih klasikov. Izvedli so tudi večja dela kot npr. Bachov Wachtet Auf, Lambertov The Rio Grande in Brittnov Rejoice in the Lamb.

DSCN8707 (Kopiraj)

Orkester in zbor sta nastopala predvsem po Škotskem. Leta 2008 so gostovali na Češkem, aprila 2012 so koncertirali v Krakovu, dve leti kasneje pa v severnih mestih Italije. V letošnjem letu gostujejo po številnih krajih v Sloveniji, kar zajema Radovljico, Novo mesto, Ljubljano in Celje.

DSCN8696 (Kopiraj)Tako so v nedeljo tudi obiskovalce cerkve sv. Jožefa razvajali s kvalitetno glasbo pod umetniškim vodstvom Davida Elliotta, Stevena Griffina in Claire Docherty in dokazali, da gre prav zares za izjemne mlade glasbenike.

Ne spreglejte tudi naslednjega koncerta v ciklusu Glasba na hribu, saj bo 22. aprila na sv. Jožefu koncertiral potekal še en izjemen, orgelski koncert mednarodno priznanih organistov: Jonasa Herzoga in Christiana Scheifele iz Švice.

Do takrat pa ne spreglejte fotogalerije in video posnetka z nedeljskega koncerta.

[simpleviewer width=100% height=700 id=962]

tanja-zagar-celje-polsi