Janez Bončina – Benč razvnel poslušalstvo v Plesnem forumu (foto)


janez_boncina_benc_2019_kombi1Dvorana celjskega Plesnega foruma je bila prejšnji petek obvezna postaja glasbenih sladokuscev, ki so počastili 70-letnico doajena slovenskega popa, Janeza Bončine – Benča.

V polstoletni karieri je ustvaril bogat repertoar, njegova odrska prezenca pa priča, da mu energije še vedno ne manjka. Ob okroglem jubileju se je JBB podal po slovenskih odrih, v Celju pa ga je spremljala polna dvorana, ki se ji je povsem predal.

Skupaj s spremljevalno zasedbo je odprl zakladnico znanih pesmi, ki so se nekdaj vrtele in vrtele na radijskih postajah, sedaj pa jih je zapakiral v album z naslovom Biografija.

janez_boncina_benc_2019_kombi2Benč je uvodoma dejal, da je večer posvečen Hotimirju Lešničarju – Meriku, kaj kmalu pa se je na odru glasbenikom pridružil jazz kitarist Primož Grašič.

Prvi vrh je koncert dosegel s pesmi Kadar ognji dogorijo in seveda z obvezno Navali narod na gostilne. Žeja je pustošila tudi med nastopajočimi, ki jih je kar na odru postregla gostiteljica Goga Stefanović Erjavec.

janez_boncina_benc_2019_kombi3Po Maji z biseri je na oder prišel trojec iz znamenite zasedbe September, s katero je kar dolgo uspešno osvajal takratni jugoslovanski in tudi mednarodni prostor. Tako so zazvenele Zlata obala, Gvendolina in seveda Domovina moja. Ob koncu je občinstvo izsililo še povratek ansambla nazaj na oder.

Nekaj vzdušja lahko podoživite v videu, ki je po zvoku žal nekoliko bližje časom, ko je bil Benč pol mlajši, zato si ga je bolj za ogledati kot pa ga poslušati: