Koncert skupine Bassless v Laškem (foto, video)


DSC04584V četrtek, 11. februarja, je v Kulturnem centru Laško v sklopu glasbenega abonmaja potekal koncert trenutno ene izmed najbolj priljubljenih a cappella skupin v Sloveniji, skupine Bassless.

Skupina Bassless, ki jo sestavljajo Karin Možina, Nastja Vodenik, Klemen Brezavšček, Kristjan Virtič in Sašo Vrabič,  je a cappella skupina iz Ljubljane, ki deluje od aprila 2013. Mnogi se jih verjetno spominjate iz lanske oddaje Slovenija ima talent, na katerem so Slovenijo očarali s priredbama Stuck in Burn, letos pa ste jih lahko zasledili tudi kot gostujočo skupino na koncertih Prifarskih muzikantov.

Bassless poslušalcem ponuja široko paleto različnih glasbenih žarov. Njihov repertoar zajema priredbe tako znanih slovenskih in tujih izvajalcev kot tudi lastno avtorsko glasbo. Izbrane skladbe največkrat odenejo v svojo neklasično preobleko, tu in tam pa vendarle presenetijo s klasičnim a capella aranžmajem. Poskrbijo za pravo mero tehnične dovršenosti, profesionalizma in sproščene šaljivosti, skozi katero zasije osebnost in karizma vsakega člana posebej. S svojo drugačnostjo kot sveža sapica vetrijo slovensko a capella sceno in vanjo vnašajo sproščenost in modernost, kar je tudi eden glavnih ciljev te »odštekane« skupine.

DSC04599

Predvalentinov koncert v Laškem je bil poln odlične glasbe, energije in ne nazadnje humorja, za katerega so poskrbeli mladi glasbeniki. V svoje skladbe so vključevali tudi publiko, ki je z njimi zapela We are family in Isn’t she lovely, njihov beatboxer Sašo pa nam je s pomočjo looperja pokazal kako pravzaprav nastajajo novi komadi in njihovi aranžmaji.

Skupino smo vam bolj osebno že predstavili v intervjuju, ki pa ga lahko preberete tukaj (klik!).

Za konec vabljeni še k ogledu fotogalerije in priloženega videa s koncerta.

[simpleviewer width=100% height=700 id=938]

K. S.

polovicka_celje_klik