Novoletni koncert Orkestra Akord 2019 (foto, video)


Novoletni koncert Orkestra Akord je postregel z dvema datumoma. 27. in 28. decembra so del svojega pestrega repertoarja predstavili v Narodnem domu Celje.

Pod vodstvom dirigenta Matjaža Brežnika, ki orkester vodi od leta 1986, so predstavili glasbo iz znamenitih filmov, kot so Cvetje v jeseni, Tretji človek in Sedem veličastnih. Seveda tudi brez klasik Johanna Straussa mlajšega ni šlo.

novoletni_koncert_orkester_akord_2019_00
Novoletni koncert Orkestra Akord. Foto: DejC

Orkester Akord

Začetek Orkestra Akord predstavlja tamburaški zborček nekdanje sindikalne podružnice živilcev in Janko Hočevar, ki je po 2. svetovni vojni pričel tamburaško dejavnost na celjskem. Ta se je priključil tamburaškemu orkestru Železničarskega društva France Prešeren Celje. Leta 1986 se je tamburaški orkester preimenoval v Orkester Akord. Leta 1996 je postal samostojno kulturno društvo z uradnim nazivom Kulturno društvo orkester Akord Celje. Leta 2000 je prejel zlati grb mestne občine Celje.

Novoletni koncert Orkestra Akord

Pri izvedbah zgoraj omenjeni skladb so se orkestru in njegovemu dirigentu Matjažu Brežniku pridružile solistke. Sopranistka Urška Arlič Gololičič iz Šentjurja, tudi stalna članica solističnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Citrarka Tajda Krajnc, prav tako iz Šentjurja, ki se že od rane mladosti udeležuje tekmovanj tako s citrami kot klavirjem, kjer posega po najvišjih priznanjih. Trenutno obiskuje Visoko šolo za glasbo in gledališče v Münchnu, kjer študira citre. Pianistka Nataša Lazić iz Celja, ki je klavir začela igrati pri sedmih letih na Glasbeni šoli Celje in z odliko magistrirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Če ste koncert zamudili, ga lahko podoživite v videu.

Novoletni koncert Orkestra Akord:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski