Pevci iz partnerskega mesta Singen navdušili celjske poslušalce


V kavarni Pri Mišku Knjižku so v petek zvečer prišli na svoj račun ljubitelji dobre glasbe. Vokalni skupini Die Dramatischen Vier iz nemškega Singna in celjski Oktet 9 so namreč poskrbeli za pravo glasbeno poslastico in privabili veliko obiskovalcev. Pevci so s svojim nastopom privabili nasmehe na obraze, poskrbeli za dobro voljo in še bolj povezali partnerski mesti Singen in Celje.

V Celju je bila namreč te dni na obisku delegacija iz Singna, ki jo poleg predstavnikov zaposlenih v občinski upravi, Rdečega križa in gasilcev sestavljajo tudi vokalisti Die Dramatischen Vier. Petkov nastop je bil njihov prvi v Sloveniji.

die_dramatischen_vier_publika_2017Skupina petih moških  svoj obsežen repertoar črpa iz raznovrstnih slogovnih smeri in izvaja tudi lastne skladbe, ki so deloma pisane v narečju, kar daje njihovim koncertom poseben čar. V svojih pesmih pogosto na šaljiv način iščejo preproste odgovore na velika vprašanja, ki jih zastavlja življenje. Glede na odziv je bilo videti, da so bili tudi gostje iz Singna, ki so včeraj že odšli domov, navdušeni nad našimi pevci.

Oktet 9 pod umetniškim vodstvom prof. Gregorja Deleje in pod okriljem društva Gimnazije Celje – Center že 10. sezono opravlja svojo misijo širjenja vseh zvrsti vokalne glasbe. Pohvalijo se lahko z več kot 600 nastopi in koncerti, 15 uspešnimi mednarodnimi turnejami  znotraj in zunaj Evrope ter visokimi odličji.

sola-voznje-polsi-klik