Plesna predstava Štiri v vrsto v Plesnem forumu Celje (foto, video)


Plesna predstavo Štiri v vrsto
Plesna predstavo Štiri v vrsto
Plesna igra štirih posameznikov, ki iščejo ravnotežje.
Plesna igra štirih posameznikov, ki iščejo ravnotežje.

Ljudje v svojem življenju neprestano iščemo neko ravnotežje, ki pa ga pogosto še sami ne znamo definirati. V osnovi gre namreč za abstrakten pojem, ki ga nikoli zares ne ohranimo in tudi, ko mislimo, da smo ga dosegli, se nek del sestavljanke ne ujema. Tako se vsakodnevno ujamemo v partijo igre štiri v vrsto, kjer iščemo ravnotežje in poskušamo v vsem tem najti smiselno celoto. Pravila igre pa so v resnici preprosta: Prepleti. Nudi oporo. Išči stabilnost. Poruši. Spusti nadzor. Spreminjaj dinamiko. Reagiraj. Tvegaj. Združi. Premagaj ovire. Sodeluj. Igra je končana, ko spraviš vse štiri elemente v vrsto.

Igro Štiri v vrsto si je bilo moč v živo ogledati minulo nedeljo v Plesnem forumu Celje, saj so priljubljeno igro kot plesno predstavo uprizorile štiri mlade plesalke Tina Benko, Neža Jamnikar, Tajda Podobnik in Veronika Valdés iz Plesnega teatra Ljubljana. V modri, zeleni, rdeči in rumeni barvi so se kot individuumi počasi zlivale v celoto in našle ravnovesje kot štiri v vrsti.  Tako so na inovativen in kreativen način prestavile igro na oder Plesnega foruma Celje in dokazale, da je lahko ples kot umetnost bolj zgovoren od samih besed.

S plesno predstavo Štiri v vrsto je Plesni forum Celje tudi zaključil tridnevno platformo KORPUS, kjer so se s svojimi plesi in idejami predstavili predvsem koreografi mlajše generacije. S tem se je ples kot umetnost in način komunikacije približal celjskemu občinstvu. V primeru, da ste dogodek zamudili, pa vas vljudno vabimo k ogledu video posnetka in fotogalerije iz plesnega spektakla Štiri v vrsto.

[simpleviewer width=100% height=700 id=567]

F/T/V: Tina Ožvald

Na Polovička.si ponujamo 8 brezplačnih vstopnic za premierno glasbeno-gledališke predstave za otroke (OŠ) TV avantura, ki bo v  soboto, 14. junija ob 19:00 v Plesnem forumu Celje-
Brezplačne vstopnice naročite s klikom na to povezavo: :
polovicka_celje_klik