Razstava umetniških del Dolores Ponoš v celjskem središču FM


V prostorih celjskega študijskega središča so v okviru Dnevov Fakultete za management odprli razstavo umetniških del, ki nosi naslov “Ustvarjanje s svinčniki”. Svoja umetniška dela je avtorica Dolores Ponoš, študentka managementa, postavila na ogled in s tem popestrila prostore Fakultete za management Univerze na Primorskem.

Dolores Ponoš je z razstavo širši javnosti predstavila del umetnosti, ki je večini malo poznan oz. skoraj ne-poznan. Po svojem vzorniku, slikarju Rembrandtu, se je tudi sama podala v portretiranje in kljub začetnemu prepričanju, da uspeh na nekem področju predstavlja kombinacijo talenta in sreče ugotavlja, da je uspeh na kateremkoli področju le senca vloženega dela in truda. Poudarila je, da je cilj njenega delovanja usmerjen k osebnostnem razvoju in užitku, v čemer vidi smisel ustvarjanja in jo kot tako dopolnjuje. Dolores je študentka drugega letnika Managementa, z likovno umetnostjo se ukvarja že osem let. Opažena je bila pri kar nekaj umetniških razstavah, med najbolj odmevnimi je likovna razstava v Aleksandriji v Egiptu. Sodeluje tudi z umetniki na vseh področjih, kar je razlog, da vsako leto zbere skupino mladih ustvarjalcev iz Slovenije in organizira odmeven projekt.

Razstavo je slavnostno odprl pred. dr. Uroš Godnov in jasno izrazil stališče fakultete, da slednja podpira talentirane študente in jim posredno omogoča razvijanje nadarjenosti, ustvarjalnosti in  lastnih idej. Poleg nadarjenih športnikov in glasbenikov, so jim v ponos tudi na talentirani likovni umetniki.

Razstavljena dela so si že z zanimanjem ogledali študenti celjskega študijskega središča, prisotna pa je bila seveda tudi strokovna javnost.

Umetniška dela bodo razstavljena do poletja 2011.

(foto: Andraž Korošec)