Štirje tenorji v Plesnem forumu Celje 2017 (foto, video)


V nedeljo zvečer se je v Plesnem forumu Celje odvil koncert Štirih tenorjev, odličen glasbeno-zabavni spektakel, prežet s humorjem in pridihom Mediterana. Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić in Marko Škugor so ob spremljavi pianista Jurice Karuze pričarali koncert, ki ni nikogar od obiskovalcev pustil ravnodušnega. 

Odlični hrvaški glasbeniki, ki so prvič skupaj nastopili pred slabim letom, na domala vseh nastopih doživljajo stoječe ovacije, kar je nedvomno rezultat odličnih izvedb pesmi in zdrave mere dobrega humorja. Slednje jih uvršča v sam vrh hrvaških koncertnih atrakcij, vse bolj se uveljavljajo zunaj meja.

stirje_tenorji_plesni_forum_2

Kvartet namreč sestavljajo posamezniki, vrhunski glasbeniki in umetniki. Marka Škugorja so številni poimenovali kar hrvaški Jose Carreras. Đani Stipaničev velja za zvezdo hrvaške estrade, domačih rock oper in mjuziklov, je igralec zagrebškega gledališča Komedija.

Avtor hita Samo ljubav ostaje Marko Pecotić – Peco, ki je med drugim član klape Iskon, je najpogosteje odgovoren za komične točke med samimi pesmimi.

Četrti član zasedbe pa je Vladimir Garić, član splitske klape Cambi, zunanji sodelavec splitskega HNK, kjer nastopa kot solist v operi Nikola Šubić Zrinjski .

stirje_tenorji_plesni_forum_3

Celjski publiki so se prestavili z izvedbami nekaterih svetovno znanih arij (Nessum Dorma, Funiculi Funicula, Chitarre Romane, Grande Amore, Canzone per te), slišali so tudi Dragojevićevo Cesarico, Cocino Vilo moja ter številne druge, ki so publiko sproti nagovarjale, da so peli z nastopajočimi.

Nekaj utrinkov smo ujeli v kamero, vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”512″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]ortenija-polsi-klik