Rade Šerbedžija razvnel Plesni forum Celje (foto, video)


Rade Šerbedžija je brez dvoma osvojil srca obiskovalcev Plesnega foruma.
Rade Šerbedžija je brez dvoma osvojil srca obiskovalcev Plesnega foruma.

V soboto zvečer je Plesni forum Celje pokal po šivih, za kar je s svojo glasbo in karizmo poskrbel sam Rade Šerbedžija. Za zvrhano mero zabave se mu je na odru pridružil band Zapadni kolodvor, ki ga sestavljajo violinist Antun Stašić, harmonikaš Marjan Krajna in kitarist Branko Bogunović.

Dva v enem: Šerbedžija v Celju

Ob hladnem decembrskem večeru je za balkansko vročico poskrbel Rade Šerbedžija, ki se je najprej ustavil v Mestnem kinu Metropol na projekciji filma Osvoboditev Skopja. Rade Šerbedžija je film Osvoboditev Skopja posnel po dramski predlogi Dušana Jovanovića, ki je z režiserjem sodeloval tudi pri pisanju scenarija za film. V središču Jovanovićeve drama je ljubezenska zgodba med Makedonko in nemškim častnikom med drugo svetovno vojno. »To je prvi film, ki ga režiram, hkrati pa v njem tudi igram,« je izjavil igralec, ki mu veliko pomeni, da pri projektu sodelujeta sin Danilo in hči Lucija. Prvi kot so režiser in producent filma, druga kot igralka.

Šerbedžija, Ivanušič in Zapadni kolodvor navdušili v Plesnem forumu

Obisk Šerbedžije v knežjem mestu pa je dosegel vrhunec v Plesnem forumu, ki je ob koncertu slavnega umetnika pokal po šivih. Z bandom Zapadni kolodvor je božal srca in ušesa obiskovalcev Plesnega foruma, kamor se sicer vedno znova rad z veseljem vrača.

Rade Šerbezija je na oder povabil tudi gosta večera, njegovega dolgoletnega prijatelja, igralca in glasbenika Jureta Ivanušiča. Skupaj ste se sprehodila čez nekaj starih anekdot, celotna zasedba pa je z Ivanušičem za klaviaturami še dodatno navdušila.

Rade Šerbedžija in Jure Ivanušič v elementu.
Rade Šerbedžija in Jure Ivanušič v elementu.

Rade je nedvomno ena največjih igralskih osebnosti v prostoru bivše Jugoslavije, ki s svojo nadarjenostjo in izjemno igralsko tehniko vse od začetka svoje kariere navdušuje režiserje in kritike ter gledališko, filmsko in televizijsko občinstvo. Za svoje igralske stvaritve je prejel številne prestižne nagrade, njegova sijajna igra pa je vzbudila zanimanje tudi med tujimi režiserji in tako se je na velikem platnu že večkrat znašel v družbi svetovno znanih igralskih imen.

Njegova igralska plat se brez dvoma izkazuje tudi na glasbenem odru, saj poslušalcev še zdaleč ne navduši le z glasbo, temveč že samo s svojo prezenco, karizmo in smislom za humor. Obiskovalci Plesnega foruma so se vidno zabavali ob sproščenih in zabavnih pripovedih Šerbedžije, ki je vsako skladbo začinil s svojevrstno zgodbo.

Z občinstvom je deloval kot eno, saj sta Plesni forum vedno znova prežemala smeh in aplavz. Kako je bilo, si lahko ogledate v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

Oglejte si še fotogalerijo z dogodka:

Tina O.

pralnica-celje-polsi-klik