Tako je na evropskem prvenstvu slam poezije nastopila Neža Prah Seničar (video)


Včeraj je v Budimpešti potekalo polfinale evrospkega tekmovanja v slam poeziji, na katerem se predstavljajo slamerji iz preko dvajsetih držav.

V polfinalu je barve Slovenije zastopala Šmarčanka živeča v Celju, Neža Prah Seničar, sicer letošnja zmagovalka slovenskega državnega prvenstva v slam poeziji. Žal ji preboj v finale, kljub dobremu nastopu, ni uspel.

Njen nastop si oglejte v spodnjem videu (od 48. minute naprej).

Evropsko tekmovanje v Budimpešti poteka v dveh delih. V včerajšnjem polfinalu so se slamerji predstavili z dvema avtorskima pesmima, med katerima je morala ena slediti temi »mostovi in ovire«.

V Finale se je uvrstilo 10 slamerjev, ki bodo 30. novembra 2018 nastopili na zaključnem večeru. O zmagovalcu bo odločala 5-članska komisija, podeljena pa bo tudi nagrada občinstva.

Slam poezija je v tujini zelo priljubljena oblika pesniške interpretacije. Izvira iz Chicaga, kjer je novembra 1984 Marc Kelly Smith, gost letošnjega festivala Izrekanja, zagnal prve tovrstne večere v Get me High Jazz Club-u.

O Neži Prah Seničar:

Neža Prah Seničar je tretja predstavnica Slovenije na evropskem prvenstvu v slam poeziji. Lani se je tekmovanja v Bruslju udeležil Mišel ‘Amo’ Ristov, prva predstavnica Slovenije na tem evropskem tekmovanju pa je bila leta 2016 Nina Medved.

neza-prah-senicar-slam-poezija-1Neža Prah Seničar (1984) je avtorica kratkih zgodb in poezije, objavljala je v reviji Mentor in na Radiu Slovenija, kjer so bile njene kratke zgodbe med nagrajenimi. V Celju, kjer živi, se redno udeležuje slam večerov. Predvsem pa Neža veliko strmi in se čudi, največkrat z mladimi, za katere pripravlja oddaje na Televiziji Slovenija. Je scenaristka, novinarka, voditeljica in soavtorica oddaj. Na ekranu jo lahko vidite v oddaji Osvežilna fronta. Skratka, deklica za vse na javni TV. Rada je tudi pod vodo. Ker je tam mir. Zato se potaplja na vdih.

Nastop Neže Prah Seničar (od 48. minute naprej) poglejte tukaj (klik).