Tradicionalni božični koncert Društva ljubiteljev umetnosti Celje je napolnil cerkev sv. Danijela (video)


Blanka Tkalčić in Siniša Galović
Željka Predojević

Minuli torek je v cerkvi sv. Danijela na Slomškovem trgu potekal tradicionalni božični koncert Društva ljubiteljev umetnosti Celje v sodelovanju z Vokal studiem BK.

Obiskovalci so med vokalni-inštrumentalno obarvanim koncertom cerkev napolnili do zadnjega kotička. Med nastopajočimi se je najprej predstavila sopranistka Željka Predojević, ki sta jo nasledila mezzosopranistka Blanka Tkalčić in tenorist Siniša Galović. Kot samostojni vokalist se je predstavil tudi Boštjan Korošec, ni pa manjkalo nisi inštrumentalne spremljave, za katero sta poskrbela Luka Železnik na flavti in Davor Ljubič za klavirjem. Prav poseben praznični pridih pa je koncertu vdihnil nastop Župnijskega zbora cerkve svetega Blaža iz Zagreba pod vodstom dirigenta Ronalda Brausa. Za konec koncerta se je predstavil še Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje z zborovodkinjo Andrejo Ocvirk, ki so poskrbeli za bolj živahen nastop.

Slomškov trg je medtem kar zaživel ob tako raznolikih nastopajočih, obiskovalci pa so se po koncertu lahko zatekli v Pravljično deželo na toplo pijačo. Utrinek iz koncerta (nastop Župnijskega zbora cerkve svetega Blaža) si lahko ogledate v spodnjem videu.

F/T/V: Tina Ožvald