VII. slavnostni dobrodelni ples Barbare Celjske (foto, video)


DSC03739

Preteklo soboto je v Celjskem domu potekal že VII. slavnostni dobrodelni ples Barbare Celjske. Tudi tokrat so člani Rotary kluba Celje Barbare Celjske zbrali denar in ga podarili tistim, ki ga najbolj potrebujejo.

Tradicionalni ples Barbare Celjske je dobrodelni družabni dogodek, ki vse od svoje prve izvedbe leta 2008 ohranja najvišja kakovostna merila med podobnimi prireditvami. Vsako leto tekom prireditve na poučen način predstavijo veličastno in hkrati trpko življenje Barbare Celjske, ki danes velja za eno najbolj razgledanih in naprednih žena srednjega veka.

Matjaž Marovt, predsednik RC-Celje Barbara Celjska
Matjaž Marovt, predsednik RC-Celje Barbara Celjska

Letošnji ples je bil posvečen 600-letnici zgodovinskega dogodka, kronanja Sigismunda Luksemburškega in soproge Barbare z rimsko cesarsko krono v Aachnu leta 1414.

Kot je v svojem govoru povedal Edi Stropnik, guverner distrikta 1912 je njihov temelj: “filozofija nesebične rotaryjske pomoči /…/ ta pa pomaga razrešiti konflikt med človeško željo po imetju in po potrebi človeka, da to imetje deli;”. Člani so se izkazali tudi letos in tako po podatkih nabrali za kar 10,000€ donacij. Posebno donacijo so namenili društvu Hospic, ki po besedah predsednika RK- Celje Barbare Celjske nesebično dodaja življenje dnevom in ne dneve življenju.

Tekom večera so zbrane zabavali mnogi ustvarjalci. Tako sta utrinke iz življenja Celjskih predstavila Luka Marcen in Lenart Piano. Med tem ko je Monika Rožej zbrani navdušila s preigravanjem treh komadov na citre, jih je Saša Fidler s svojim izvrstnim vokalom.

Med odmori so večer popestrili tudi člani vokalno instrumentalne zasedbe The Moonlighting Orchestra. Slednja je sedemnajstčlanska zasedba, ki deluje od leta 2003. V svoj program uvršča veliko glasbenih stilov,od bluesa, soula, evergreenov, ˝zlatih ˝slovenskih popevk, jazza do funka in latina ter plesne glasbe. Močna pihalna sekcija omogoča, da izkušeni glasbeniki v svoj pester repertoar nemalokrat uvrščajo tudi znane jazzovske standarde in skladbe v ritmu swinga. Zagotovo pa svoje dodajo tudi vokalne skladbe, ki še samo poudarijo  transparentnost izvedbe. Večer se je po zaključku uradnega dela tako v njihovi družbi nadaljeval še dolgo v noč.

Zbrani so se zavrteli ob glasbi The Moonlighting Orchestra
Zbrani so se zavrteli ob glasbi The Moonlighting Orchestra

Za konec vabljeni še k ogledu fotogalerije, ki je nastala na dogodku samem.

[simpleviewer width=100% height=700 id=570]

K. S.

Na Polovička.si članom ponujamo brezplačne vstonice za filma Ugrabitev in Poti v Kinu Metropol. Naročite tukaj:

polsi-kino-metropol