Zaključek in nagrajenci 29. festivala Dnevi komedije


V Gledališču Celje se je zaključil 29. festival Dnevi komedije.

Nagrajenci strokovne žirije so: Mateja Pucko, Gorazd Žilavec, Primož Ekart in predstava Popolni tujci.

Občinstvo je za svojo žlahtno komedijo izbralo predstavo Tutošomato v izvedbi SNG Nova Gorica in Gledališča Koper.

Žlahtno komedijsko pero 2020 prejme Rok Vilčnik rokgre za šarfno komedijo Pravi heroji.

Strokovna žirija letošnjih Dnevov komedije v sestavi pedagoginja in vsestranska gledališka ustvarjalka Jera Ivanc, režiserka in gledališka pedagoginja Mateja Kokol ter gledališki režiser Luka Martin Škof (predsednik) je soglasno sprejela odločitev in za žlahtno komedijantko razglasila Matejo Pucko za vlogo Marte v komični drami Popolni tujci Tamare Damjanović po motivih filma v izvedbi Drame SNG Maribor, za žlahtnega komedijanta pa Gorazda Žilavca za vlogo Aleksandra v komični drami Popolni tujci Tamare Damjanović po motivih filma v izvedbi Drame SNG Maribor. Žlahtni režiser je postal Primož Ekart za režijo namiznega muzikala Živela vulva! v izvedbi Zavoda Imaginarni in Mini teatra Ljubljana.

Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije je postala komična drama Popolni tujci Tamare Damjanović po motivih filma v izvedbi Drame SNG Maribor, žlahtna komedija po izboru občinstva pa zabavna mafijsko-emancipacijsko-transspolna veseloigra s petjem in živo glasbo Tutošomato Iztoka Mlakarja v izvedbi SNG Nova Gorica in Gledališča Koper (ocena 4,8082).

Žlahtno komedijsko pero 2020 za izvirno slovensko komedijo pa je prejel Rok Vličnik rokgre za komedijo PRAVI HEROJI.

Festival, ki je letos potekal na pragu poletja in v skrajšani obliki, so sklenili s podelitvijo nagrad in stand up šovom komika Tadeja Toša.

Na natečaj za žlahtno komedijsko pero je prispelo 20 komedij, od katerih 3 niso ustrezale formalnim pogojem natečaja. Strokovna žirija v sestavi mag. Tina Kosi (predsednica), Tatjana Doma in Alja Predan je soglasno odločila, da žlahtno komedijsko pero 2020 prejeme Rok Vilčnik rokgre za šarfno komedijo Pravi heroji.

foto: Gledališče Celje