Zoran Predin pravi magnet za Celjane in Celjanke (foto, video)

19. 06. 2020 19:30

V Muzeju novejše zgodovine Celje so za odprtje nove razstave povabili legendo in izkazalo se je, da je Zoran Predin pravi magnet za Celjane in Celjanke.

Na novinarski konferenci, ki je potekala na dan otvoritve razstave s polnim naslovom Za domovino z rockom naprej! Jugo rock: slovensko-srbske paralele, sta nam direktor Muzeja novejše zgodovine Celje, dr. Tonček Kregar, in avtor razstave Sebastjan Weber, zaupala nekaj več o sami razstavi. Ob 18h, ko se je razstava za javnost odprla, je za vzdušje poskrbel posebni gost, Zoran Predin. Utrinke si oglejte v videu in fotogaleriji spodaj.

Foto: DejC

Zoran Predin pravi magnet za Celjane in Celjanke

Če ne prvi pa vsaj eden prvih po-karantenskih rock koncertov se je odvil na terasi MnzC. Tam je zbrane, priložnosti primerno, pozdravil in jim zapel Zoran Predin. Legenda, ki je svojo glasbeno pot začel pred štirimi desetletji s skupino Lačni Franz in je navduševala publiko tudi zunaj meja bivše republike. Skupina je svoj prvi album, naslovljen Ikebana, izdala leta 1981. Predin je Starega vojaka, pesem iz dotičnega albuma, na koncertu pred MnzC, posvetil direktorju muzeja, saj naj bi mu ta pesem bila še posebej všeč. Tudi Praslovan, ki se tudi nahaja na omenjenem nosilcu zvoka, seveda ni manjkal.

Direktor je pevcu ob priložnosti čestital za rojstni dan, ki ga je praznoval dva dni pred dogodkom.

Zoran Predin o razstavi

“Jaz sem si že ogledal razstavo in moram priznat, da takrat, ko je to nastajalo, nismo imeli pojma, kaj delamo. In danes to zgleda zelo frajersko. Spodaj so slike (op. avt.: koncert je potekal na terasi nad razstavnimi prostori), kjer se mene točno vidi skoraj 25 kil lažjega, ko sem se moral umikat pred štango mikrofona levo-desno, da me je publika sploh vidla.”Zoran Predin na otvoritvi razstave Za domovino z rockom naprej!

Koncert pred MnzC:

Fotogalerija:

 

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
219 queries in 5,361 seconds.