Celjska dijaška skupina The Takeover finalisti oddaje V svojem ritmu


Celjska dijaška skupina The Takeover je s pop-rock priredbo Ode radosti prepričala skupino Tabu in se uvrstila v finale glasbeno-dokumentarne oddaje V svojem ritmu, ki jo predvaja TV Slovenija. V oddaji je nastopila tudi skupina The Illusion iz Ljubljane.

V finalni oddaji V svojem ritmu bo nastopilo sedem glasbenih skupin in posameznikov, ki se bodo preizkusili na vokalni delavnici, v studijskem snemanju in živem nastopu. Zmagovalca bo izbrala tričlanska žirija, ki jo sestavljajo Tomi Meglič (pevec in pisec besedil skupine Siddharta), Nataša Nahtigal (učiteljica petja) in glasbeni producent Žiga Rezar.

takeoverSkupino The Takeover sestavljajo dijaki Aljaž Šumej (vokalist, klaviaturist in idejni vodja), Anže Zaveršnik (kitarist in saksofonist, ki prihaja iz Šmarja pri Jelšah), Florjan Ajdnik (basist) in Anže Lečnik (bobnar), pred kratkim pa se jim je pridružil tudi Rene Ratej (kitarist).

Glasbo, tudi avtorsko, ustvarjajo že dve leti, redno nastopajo, člani sodelujejo tudi v drugih glasbenih zasedbah in pri muzikalu Trinajst, ki so ga soustvarili skupaj z učenkami in učenci II. osnovne šole Celje ter dijakinjami in dijaki Gimnazije Celje – Center.

N.P.S.