Celjskim šolam podelili MEPI priznanja


mepi-2

Prejšnji petek je bila v Narodnem domu svečana podelitev bronastih in srebrnih MEPI priznanj za celjske osnovne in srednje šole za leto 2019. Častni gostje so bili direktorica Nacionalnega urada MEPI iz Ljubljane, Andreja Anžur Černič, sodelavki Deja Kuhar in Ana Lenič, podžupanja MOC Breda Arnšek, ravnatelji osnovnih in srednjih šol, mentorji programa MEPI, mladi dobitniki MEPI priznanj in njihovi starši.

mepi-4

OŠ Frana Kranjca Celje, katere ravnateljica je Danica Šalej, je bila organizatorica prireditve. Učenci so se izkazali z odličnim programom pod vodstvom učiteljice Mateje Štor, s plesom Ajde Krivec in Anje Titan in prepevanjem pesmic Otroškega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Zale Irgolič. Prav posebno vlogo pa sta imela voditelja prireditve Živa Zorko Centrih in Urban Skok, saj sta s svojim hudomušnim nastopom omrežila poslušalce.

mepi-2019

Dobitniki priznanj prihajajo iz III. osnovne šole Celje, Osnovne šole Ljubečna, Osnovne šole Frana Kranjca in I. gimnazije v Celju, Gimnazije Celje – Center ter Srednje zdravstvene šole Celje. Podeljenih je bilo 50 bronastih in 16 srebrnih MEPI priznanj, z željo, da dobitniki vse pridobljene vrednote v MEPI programu pozitivno izkoristijo v svojem življenju, saj prostovoljstvo, veščine, ukvarjanje s športom in preživetje na odpravi človeka bogatijo ter delajo naše življenje kvalitetnejše in lepše.

mepi-1
Koordinatorica MEPI programa na OŠ Frana Kranjca Celje: Barbara Petan; Mentorji: Metka Irgolič, Mateja Štor in Cveto Prevodni