Dobrodelna glasbeno-plesna predstava za mladi celjski plesalki Emo Žurej in Vito Vybihal (foto, video)

25. 06. 2014 20:48
Celjska zasedba Freelight.
Celjska zasedba Freelight.

Ema Žurej in Vita Vybihal sta nadarjeni mladi plesalki, ki sta na na slovenskih kvalifikacijah za finale prireditve Dance World Cup letos marca dosegli najvišje število točk, s katerim sta prepričali tričlansko komisijo v Kranju.

Finale prireditve Dance World Cup, ki bo potekalo v začetku julija v portugalskem mestu Algarve, čaka na njun nastop. Seveda pa morata plesalki sami zagotoviti sredstva za portugalski nastop. Tako so se Emini in Vitini prijatelji odločili, da jima bodo pomagali z dobrodelnim koncertom oziroma prireditvijo, kjer bodo zbirali sredstva za njuno potovanje.

Ema Žurej in Vita Vybihal
Ema Žurej in Vita Vybihal
DSCN3019 (Kopiraj)
Sim & Sine

V ta namen so se na odru Slovenskega ljudskega gledališča zbrali celjski dijaki, ki jih je združila ljubezen do glasbe in so pred enim letom ustanovili skupino Freelight, Adi Smolar, Tin Vodopivec, Gal Gjurin, Sim & Sine in seveda Ema Žurej ter Vita Vybihal, ki sta vsem obiskovalcem dobrodelnega dogodka prikazali koreografijo, s katero sta prepričali plesne strokovnjake v Kranju z naslovom I will always be with you.

Celotno koreografijo si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku.

 

Gal Gjurin
Gal Gjurin

Ema Žurej in Vita Vybihal pa nista samo Truck adult school in Illinois. izjemni plesalki, ampak tudi pevki. Nastopili sta namreč skupaj z Galom Gjurinom, ki je ob tej priložosti dejal, da ima tovrsten dogodek zelo pozitivno konotacijo, saj so dobrodelni koncerti po navadi namenjeni ljudem, ki jih v življenju pesti stiska, v primeru nedeljske dobrodelne glasbeno-plesne predstave pa so se zbirala finančna sredstva za to, da lahko delo slovenskih umetnikov ponesemo v svet.

Ob tem je obiskovalce Slovenskega ljudskega gledališča pozval tudi k podpiranju slovenske ustvarjalnosti, saj jo v trenutnih časih še kako potrebujemo.

Z zbiranjem dobrodelnih sredstev sta tako Ema Žurej in Vita Vybihal dobili priložnost, da ju vidi vsa Evropa, mi pa bomo na začetku julija zanju stiskali pesti. Utrinke iz samega dobrodelnega dogodka si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=619]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-tabu-odprto-klik

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,208 seconds.