Izjemen uspeh fizikov z GCC v Avstriji

09. 04. 2018 12:28

Mladi fiziki z GCC so na tekmovanju AYPT dosegli doslej najboljši rezultat za Slovenijo.

V hudi konkurenci 16 ekip iz Irana, Rusije, Belorusije, Slovaške, Madžarske, Nemčije, Avstrije in Slovenije, ki so se od 5. do 7. aprila v avstrijskem Leobnu pomerile na mednarodnem fizikalnem tekmovanju AYPT, je slovenska reprezentanca v kateri so sodelovali 3 dijaki z Gimnazije Celje – Center dosegla doslej najboljši rezultat za Slovenijo.

Četrtošolka Ema Pilih in tretješolca Manca Strah in Mitja Suvajac so skupaj z mentorjema prof. Borutom Namestnikom z GCC in prof. dr. Sergejem Faletičem z ljubljanske Fakultete za matematiko in fiziko osvojili 3. nagrado in 6. mesto tekmovanja.

Že drugo leto zapored so za Slovenijo na tem mladinskem fizikalnem tekmovanju z več kot dvajsetletno tradicijo tekmovanji dijaki z GCC in dokazali, da Celjani tudi na fizikalnem področju niso od muh ter potrdili nedavni dosežek te celjske šole, ki je bila potrjena kot evropska točka za nadarjene dijake in sprejeta v mrežo izbranih ustanov ESTN (European Talent Support Network).

Priprave na tekmovanje so potekale tudi s finančno podporo projekta “Spodbujanje prožnih oblik učenja in podpora kakovostni karierni orientaciji za nadarjene”, ki ga koordinirajo II. gimnazija Maribor,  Gimnazija Vič in Pedagoška Fakulteta Univerze v Ljubljani.

cof

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 6,173 seconds.