Lutkovni tabor – druženje s pravljicami na OŠ Lava (foto)

19. 07. 2020 08:00

Lutke so čarobni svet, ki lahko zasvojijo nas odrasle in otroke, če jih pravočasno popeljemo po tem navidezno preprostem svetu, ki nam ponuja izjemno moč čustev, ustvarjalnosti, domišljije in zdravilnih učinkov.

Otrokom 2. in 3. razredov so na OŠ Lava omogočili posebno lutkovno doživetje v tridnevnem lutkovnem taboru na naši šoli. Po koncu zelo drugačnega šolskega leta so se namreč odločili, da za otroke organizirajo brezplačni lutkovni tabor, v katerem bodo otroci skupaj z učiteljicami Jernejo Jovan, Lidijo Štimulak, Nejo Tkalec in Sabino Hriberšek, ustvarjali novo lutkovno predstavo z naslovom »Vse bo moje« in se hkrati »počitniško« zabavali.

“Otrokom predstavlja spanje v šoli in tridnevno druženje, pravi izziv in izjemno preizkušnjo ali zmorejo nekaj dni ustvarjalno preživeti brez staršev. Otroci so bili izjemno motivirani in ustvarjalni, zato bomo prihodnje leto zagotovo lutkovni tabor ponovno ponudili. Učenci so po zaključku tabora zapisali nekaj vtisov, kaj so počeli, kako so doživeli dneve in noči v šoli ter se naučili tudi kakšne nove spretnosti. Z ekipo učiteljic, ki imajo tudi rade lutke in kreativnost ter jim ni težko otrokom podariti nekaj ustvarjalnih ur dela, smo ob zaključku tabora z veseljem ugotovile, da so otroci izjemno motivirani za delo, če dobijo priložnost. Tako bo prvi lutkovni tabor zagotovo imel ponovitve v naslednjih letih. Tabor je bil za otroke brezplačen in smo tako otrokom in staršem tudi malce polepšali počitnice in jih finančno razbremenili,” pove ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko.

Izjave učencev, ki so se udeležili lutkovnega tabora:

EVITA, 3. razred: Na lutkovnem taboru smo se imeli super. Bilo je zelo zabavno. Izdelovali smo lutke, prepevali pesmice, vadili in se igrali. Tudi prespali smo v šoli, kar je bilo pravo doživetje. Še posebej mi je bilo všeč to, da smo staršem na koncu tabora pripravili predstavo. Drugo leto se spet prijavim!

SOFIJA, 2. razred: Na lutkovnem taboru sem se imela čudovito. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo naredili lutke, igrali na glasbila in poslušal pravljico, ki nam jo je prebrala ravnateljica.

BRINA, 3. razred: Na taboru je bilo fajn, bilo je zelo zabavno. Počeli smo veliko zanimivih stvari, pripravili smo predstavo in igrali na različnih glasbilih. Predstavo smo zaigrali staršem.

MAKS, 3. razred: Super je bilo. Všeč mi je bilo, ko smo šli na sprehod z lučkami in ko smo izdelovali lutke. V predstavi sem bil pripovedovalec. Všeč mi je bilo, ko smo igrali predstavo.

BRINA MLAKER FERME, 2. razred: Bilo mi je všeč, da sem spala v spalni vreči v šolski učilnici. Všeč mi je bilo, da sem zašila svojo lutko – ježa. Všeč mi je bilo iskanje skritega zaklada.

SARA, 3. razred: Meni je bilo najbolj všeč, da smo sami zašili lutke, se naučili pesmice, se zabavali in igrali. Navdušena sem bila nad spanjem v šoli. Všeč mi je bilo, da smo se tako lepo razumeli in veliko družili.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,337 seconds.