Mladi Celjani na mladinskem usposabljanju v italijanskem Luinu

11. 11. 2015 08:20

celjani_italija_lunino_1Trije mladi Celjani so se v organizaciji Celjskega mladinskega centra med 28. oktobrom in 3. novembrom 2015 mudili na mladinskem usposabljanju v italijanskem Luinu. Udeležili so se usposabljanja v okviru projekta Grow conscious and feel your body, ki izhaja iz potrebe po obvladovanju vedno večje brezposelnosti mladih. V projekt je neposredno vključenih več kot 100 mladih Evropejcev, starih med 14 in 18 let,  in 9 evropskih organizacij.

Usposabljanje je temeljilo na prvoosebni izkušnji udeležencev, predvsem skozi različne tehnike meditacij, vaj in delavnic. Vsak dan so izvajali jutranjo in večerno meditacijo, večinoma tehnike, ki jih je razvil Osho. “Delavnice so pripomogle k pripravi na bolj kvalitetno izvajanje meditacij ter razumevanje procesov, ki jih izvajamo na sebi, saj je bil osrednji namen usposabljanja spoznavanje samega sebe ter razvoj zavesti,” je povedal Pavel Platovšek, eden od treh celjskih udeležencev.

celjani_italija_lunino_2

“Vsebinsko smo se pomikali od spodnje do online casino zgornje čakre, od temeljev, moči, srca, komunikacije do vizije ter na poti spoznavali svoje telo, čustva in delovanje uma (misli, ego mehanizmi) in medsebojno povezanost teh nivojev. Ozaveščali smo svoje nezavedne vzorce delovanja (mišljenja, čustvovanja in ostalih vedenj),” je še dodal Platovšek.

Udeleženci so vsak dan eno uro namenili hišnim opravilom in na ta način podprli skupnost in svoje bivanje, hkrati pa se učili ohranjati zavest tudi pri vsakdanjih opravilih. Večere so zaključili s skupnim druženjem, refleksijo dneva, kulturno izmenjavo, zabavo za noč čarovnic in vizijo morebitnih skupnih projektov prihodnosti.

celjani_italija_lunino_3

Ključna znanja in veščine, ki so jih udeleženci pridobili z usposabljanjem so prepoznavanje vedenjskih in čustvenih vzorcev, upravljanje s čustvi in izražanje čustev, načini in tehnike sprostitve, pozornosti, opazovanja samega sebe, svojega delovanja, poznavanje delovanja telesa, čutenja ter povezave telesa z umom in čustvi,učinkovita verbalna in neverbalna komunikacija ter razvoj ustvarjalnosti in kreativne tehnike.

veronica-polsi

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 0,730 seconds.