Otroci ustvarjali na 2. lutkovnem taboru na OŠ Lava (foto)

14. 07. 2021 13:37

Na OŠ Lava so v letošnjem šolskem letu že drugič izvedli počitniški Lutkovni tabor za otroke Osnovne šole Lava. Projekt, ki sta ga lani zasnovali učiteljica in vodja tabora Jerneja Jovan ter ravnateljica Marijana Kolenko, so letos odlično izvedle učiteljice Jerneja Jovan, Tara Filipovič, Maruša Globačnik in Laura Čater.

Osrednji cilj tabora je, da učenci na sproščen način spoznajo celoten proces nastajanja lutkovne predstave, izberejo pravljico, sešijejo lutke, pripravijo scenografijo in lutkovno predstavo, ki jo ob zaključku tabora zaigrajo tudi staršem.

V procesu nastajanja predstave otroci razvijajo številne spretnosti, tako ročne kot tudi nastopanja. Vmes za otroke pripravijo tudi zabavne aktivnosti kot so mini olimpijske igre, peka palačink, osvežili so se tudi z vodnimi baloni. Za otroke je vznemirljivo tudi to, da prespijo v šoli. Vsekakor so ob koncu tedna vsi zadovoljni in še ne bi odšli domov.

“Ob tej priložnosti pa bi se radi zahvalili tudi naši ravnateljici, Marijani Kolenko, ki je idejo o lutkovnem taboru podprla in omogočila izvedbo, da je za otroke tabor v celoti brezplačen. Veseli pa smo, da se nam kljub obsežnim obveznostim tudi sama pridruži in otrokom pred spanjem prebere pravljico za lahko noč,” so se ob koncu ravnateljici zahvalile izvajalke tabora, enako mnenje pa zagotovo delijo tudi otroci, ki so se tabora udeležili ter njihovi starši.

Kaj so o vtisih na taboru povedale učenke in učenci?

“Tabor sem si izbral kot počitniški izziv. Predvsem se mi je zdela zanimiva izkušnja o nočitvi v šoli. Najbolj me je navdušila celotna organizacija in animacijske igre, ki so nam jih pripravile učiteljice. Tabor bi priporočal tistim, ki radi ustvarjajo in nastopajo ter se med počitnicami družijo s sošolci in prijatelji.” (TIT)

“Poletni lutkovni tabor mi je všeč, ker je drugačen od ostalih. Naučil sem se šivati, izdelovati lutke, prav tako pa sem lahko odlično krepil moj talent za igranje. Uživam v javnem nastopanju in igranju različnih vlog. Všeč mi je bilo, da so v naši predstavi nastopale živali. Izdelal sem lutko, ki je predstavljala skrivno kačo kobro.” (MARK)

“Tabor sem obiskala zaradi zabavnih dejavnosti, predvsem pa uživam v pripovedovanju in nastopanju. Na taboru neizmerno uživam v družbi prijateljev in sošolcev.” (EVITA)

“V življenju rada počnem nove stvari in zato je bil tabor odlična priložnost zame. Všeč so mi bile različne animacijske igre, najbolj pa sem uživala v hoji s kartonastimi čevlji.” (NINA)

“Na tabor sem se prijavil, da med počitnicami preizkusim nekaj novega, česar še nisem doživel. Tukaj so tudi moji prijatelji, v družbi katerih sem se naučil izdelovati lutke. Če bi imel možnost, bi tabor obiskal še enkrat.” (GAŠPER, 6. r)

“Za tabor sem se odločil, ker sem se želel na določenem področju še izpopolniti. Moj cilj je bil, da premagam tremo, ki me spremlja na nastopih. Všeč mi je bila organizacija, olimpijske igre in odlična hrana. Tabor bi priporočal vsem, ki radi izdelujejo lutke ali jih še niso nikoli izdelovali in bi se radi tega naučili.” (MATIC, 6. r)

“Med počitnicami sem želel spoznati nekaj novega, zato sem se prijavil na lutkovni tabor. Še nikoli nisem bil na nobenem taboru, zato sem bil na začetku malo prestrašen. Potem sem spoznal, da je to nepozabna izkušnja, ki mi bo ostala v spominu za celo življenje. Najbolj mi je bila všeč lutkovna predstava Zrcalce, ki smo jo na koncu odigrali pred starši. Na taboru sem spoznal ogromno novih prijateljev.” (JAN, 4. r)

“Lutkovni tabor sem obiskala že v lanskem letu in zaradi odlične izkušnje sem se prijavila tudi letos. Navdušena sem predvsem nad predstavo, ki smo jo ob koncu zaigrali za starše, v kateri igram vlogo pripovedovalke, saj rada glasno berem in javno nastopam. Na taboru mi je všeč sproščeno vzdušje, v katerem ustvarjamo.” (BRINA, 4. r)

foto: OŠ Lava

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 4,336 seconds.