Otroke popeljali v svet lutk (foto)

15. 07. 2022 06:51

Na OŠ Lava so tudi to leto otrokom ponudili nekaj drugačnih dni počitnic. Tokrat so dali priložnost tistim, ki imajo radi svet lutk.

“Za nami je odlično organiziran in izveden lutkovni tabor, ki smo ga našim otrokom na šoli omogočili že tretje leto v mesecu juliju. Resda je večina na počitnicah, a nekaj učenk in učencev si je vzelo izziv in se pridružilo lutkovnemu taboru, kjer so uživali v procesu nastajanja lutkovne predstave,” je uvodoma povedala ravnateljica OŠ Lava mag. Marijana Kolenko.

Pravljica »Zverjasec« je tako dobila prekrasno inovativno podobo, ki so jo učenci ustvarili skupaj z učiteljicama Brino Posinek in Lauro Janžovnik Gregorc. Bilo je ustvarjalnega duha, ustvarjanja lutk in scene, plesnih koreografij, idej, »nočne« zabave, večerne pravljice, peke palačink, jutranjega prebujanja, česar rezultat je bila odlična lutkovna predstava ter navdušeni otroci in starši. Mentorici, tudi sami zelo umetniško ustvarjalni, sta bili presenečeni, koliko idej imajo otroci, če jim le daš priložnost. In na taboru so jo dobili ter jo z dobrim vodenjem odlično izkoristili. Otroci so pokazali izjemno mero ustvarjalnosti, izvirnosti, samoiniciativnosti ter ustvarili lutkovno predstavo, ki so jo odigrali povabljenim staršem ter odtalim gostom. Zagotovo pa bodo z njo navdušili tudi prvošolce ob sprejemu na prvi šolski dan.

“Lutkovni tabor je za otroke brezplačen, tako je dosegljiv vsem, ki želijo okusiti svet lutk in dati domišljiji prosto pot. Kot ravnateljica zelo podpiram tabore, saj otrokom in tudi učiteljem ponujajo mnogo ustvarjalnih priložnosti, razvijajo številne kompetence, predvsem pa uživajo v ustvarjalnosti,” je še povedala ravnateljica Kolenko.

In kako so tabor doživeli otroci?

Nad taborom so bili seveda navdušeni tudi otroci, ki so ob koncu delili nekaj misli in vtisov po umetniško bogatem doživetju.

Zala Kosmač: “Najbolj mi bo ostala v spominu naša lutkovna predstava Zverjasec. Naučila sem se izdelovati lutke iz filca, kar mi je bilo zelo všeč.”

Adriana Drljača: “V lepem spominu mi bo ostala naša lutkovna predstava. Naučila sem se, kako pomembno je gibanje lutke v predstavi.”

Ema Cokan: “Najbolj si bom zapomnila našo lutkovno predstavo in pa večera, ko smo pekli palačinke. Naučila sem se izdelati lutko.”

Veronika Belina: “Najbolj mi je bilo všeč, ko nam je gospa ravnateljica prišla zvečer prebrati pravljico in ko smo gledali risani film. Naučila sem se izdelati lutko in prvič sem pred starši nastopila z njo.”

Maja Snoj: “Všeč mi je bilo, ko smo zvečer pekli palačinke. Naučila sem se izdelati lutke.”

Ožbej Žgavc: “Najbolj mi je ostala v spominu predstava. Naučil sem se izdelati lutko.”

Klara Bajcer: “Najbolj so mi ostale v spominu vodne igre. Naučila sem se peti nove pesmi.”

Hana Romih: “V spominu mi bo ostalo, ko smo izdelovali lutke, ker sem se zelo zabavala. Naučila sem se, kako se pojejo pesmi in kako ustvariti lutke.”

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,147 seconds.