Ustanovljen je javni zavod Tehno park, ki bo upravljal celjski poljudno – znanstveni park

02. 07. 2019 18:27

generator-bivsi-tMestni svet Mestne občine Celje je danes po hitrem postopku sprejel Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Tehno park na Gubčevi ulici 1 v Celju, kjer že od marca potekajo gradbena dela za ureditev poljudno – znanstvenega parka in co-working prostorov.

Javni zavod Tehno park je v 100-odstotni lasti Mestne občine Celje in bo upravljal poljudno – znanstveni park v 1. in 2. nadstropju ter zagotavljal co-working prostore v 3. nadstropju. Temu primerno bo tudi registriran za izobraževalno dejavnost, oddajanje poslovnih prostorov v najem idr..

Tehno park želi z vključevanjem od najmlajših generacij dalje obiskovalcem ponuditi okolje, kjer bodo smiselno povezani igra, izobraževanje in raziskovanje znanosti. Namen je mladim omogočiti pridobivanje znanja o znanosti na zabaven in privlačen način. Projekt je zasnovan v tesnem sodelovanju z lokalnimi šolami in Inkubatorjem Savinjske regije, ki bo dobil dodatne prostore v tretjem nadstropju.

»Projekt Generator« se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. V začetku leta je občina prejela sklep o sofinanciranju iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 3.640.270 EUR. Celotna vrednost projekta pa znaša 5.920.054 EUR, od tega je milijon namenjen opremljanju tehnološko-znanstvenega parka.

Dela na stavbi, ki je zaščitena s strani ZVKD, je podjetje Remont d.d. začelo marca in potekajo v skladu s terminskim planom. Trenutno se obnavlja fasada in izvaja toplotna izolacija objekta. Na zunaj bo videz objekta spominjal na nekdanjega, ko je bila v stavbi še veleblagovnica T. Stavba pa bo dobila tudi panoramsko dvigalo. Dela naj bi bila zaključena novembra.

Oblikovanje, izdelavo, dobavo in vgradnjo eksponatov za poljudnoznanstveni park Generator bo izvedlo podjetje RPS, d. o. o., ki ima reference s področja izvedbe zahtevnih muzejskih in razstavnih interaktivnih postavitev. Ocenjena pogodbena vrednost storitvenih del, ki jih bo izvedel izvajalec je 993.732,70 EUR. Dobava in vgradnja eksponatov se načrtuje po dokončanju vseh gradbenih, obrtnih in inštalacijskih del.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,089 seconds.