V Citycentru Celje tradicionalno obdarili otroke iz rejniških družin iz širše celjske regije


V nakupovalnem središču Citycenter Celje so že štirinajsto leto zapored v sodelovanju s Centrom za socialno delo Celje in njegovimi enotami Celje, Laško, Slovenske Konjice, Šentjur in Šmarje pri Jelšah ter Centrom za socialno delo Savinjsko-Šaleška z enotami Mozirje, Velenje in Žalec pripravili dobrodelno akcijo obdarovanja otrok iz rejniških družin in jo v teh dneh uspešno zaključili ter obdarili 142 otrok, doslej v vseh letih pa že preko 2000 otrok iz rejniških družin.

Ambasadorji dobrote izpolnili narisane želje

Otroci, stari med 5 in 10 let, teh je bilo letos 42, so svoje novoletne želje narisali in njihove risbice so bile razstavljene v Citycentru Celje na posebni »jelki želja«. V letošnji akciji so bili ambasadorji dobrote tako obiskovalci kot zaposleni v Citycentru Celje, radijci: Štajerski val in Radio Celje, celjski glasbenik Goran Bojčevski in vzgojiteljica ter prostovoljka Jerneja Mastnak. Da ne bi otroci, ki niso risali risbic, ostali brez daril, pa jim je Citycenter Celje v okviru dobrodelnega sklada Citycentrovo srce podaril darilne bone Desetak.

»Vesela sem, da so bile vse praznične želje letos hitro izpolnjene, zato iskrena hvala vsem našim ambasadorjem dobrote. Vsi otroci bodo tako prejeli darila še pred božičnim večerom. Letos se nam je preko družabnih omrežij oglasil tudi gospod iz Švice in izpolnil kar dve narisani novoletni želji. Otroške želje so bile sicer raznovrstne in skromne – od knjig, družabnih iger, plišastih igrač, sank, do vedno popularnih Lego kock,« je ob predaji daril enotam centrov za socialno delo v širši celjski regiji povedala center vodja Citycentra Celje Darja Lesjak.