Sejem vseh sejmov v Celju

30. 08. 2019 09:47

Največji poslovno-sejemski dogodek MOS, ki letos poteka že 52., bo ponovno odprl svoja vrata med 10. in 15. septembrom.

image004

MOS v letu 2019 strumno koraka naprej in letos prinaša še bogatejšo ponudbo. Segmentacija na pet ključnih področij: MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus poskrbi za hitro in enostavno informiranje o vsem, kar potrebujete. S sodelovanjem z državo partnerico, ki je letos Črna gora, MOS ponudi še obilo poslovnih priložnosti, poseben čar, pa bo s svojim paviljonom dodala tudi Kitajska.

5-segmentov-mos-2019»Časi splošnih prodajnih sejmov, kar je MOS pred leti bil, so za vedno minili. Tudi obrt ni več tisto, kar bi pritegnilo zanimanje večjega kroga ljudi. Naš največji izziv trenutno in v nekaj naslednjih letih je zato sprememba globoko ukoreninjene predstave, da je MOS zgolj obrtni ali splošno prodajni sejem v to, kar MOS dejansko danes je,« pove izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec.

Celjsko sejmišče septembra na svoje razstavne prostore privabi več kot 1.500 vseh razstavljavcev ter skupno več kot 100.000 obiskovalcev. Je pa MOS tudi stičišče znanosti, različnih obrti, tehnologije, gospodarstva, inovacij in na drugi strani vsakdanjih praktičnih izdelkov.

Država partnerica

Ideja partnerskega povezovanja med državama je v izboljšanju gospodarskih odnosov med državama ter je zgodba, ki že vrsto let rezultira v konkretnih rešitvah in pozitivnih izkupičkih. Letošnja država partnerica je Črna gora, ki je na sejmu MOS pripravila obilo pestrega dogajanja. Sredo, 11. septembra, bodo posvetili turizmu Črne gore, četrtek bo namenjen poslovnim srečanjem in prezentaciji »Črna gora – vaš partner«, petek bo namenjen investicijskim projektom, sobota pa kmetijsko in podjetniško obarvana. Vse to bodo pospremili z atraktivnim dogajanjem, predstavljanjem njihovih običajev, kulture, hrane in pijače. Kako pestro bo pod okriljem Črne gore, kaže tudi število razstavljavcev iz države partnerice, ki se je zavihtelo do skoraj 50.

V ospredju kamping in karavaning

turizem-01-mosSvoboda, neodvisnost, spontanost in duh avanture so tiste lastnosti, ki so poskrbele, da je priljubljenost kampinga in karavaninga v zadnjih letih močno narastla. Kaj je tisto pravo za vas, boste lahko spoznali od 10. do 15. septembra na MOS-u, ki bo postregel s široko ponudbo kamping in karavaning opreme. Tisti, ki se odločajo za nakup prikolice, se bodo lahko preizkusili na poligonu za manevriranje, omogočena bo vožnja s počitniškimi vozili po ulicah Celja, drugi bodo lahko stopili po nasvet do MOSovih svetovalnic. Letos prvič pa bodo svoje jeklene domove na kolesih lahko na sejem pripeljale fizične osebe in jim poiskale nove lastnike.

Gradnja in obnova doma

Zbiranje informacij o gradbenih in stanovanjskih rešitvah, ki na tržišču obstajajo, je dolgotrajen proces. Drastično ga lahko skrajšate z obiskom sejma, ki ponuja gradbene in stanovanjske rešitve. To je odlična priložnost za vse, ki se podobnih projektov lotevajo v prihodnosti. Ogledali si boste lahko stavbno pohištvo, garažna in industrijska vrata, pohištvo in notranjo opremo, talne obloge, ograje, vse za gradnjo hiš, kamine … Z zaupanja vrednimi proizvajalci gradbenih materialov se na sejmu lahko dogovorite za dobre cene, hkrati pa njihovo ponudbo na licu mesta tudi primerjate.

Poslovne priložnosti

poslovne-priloznosti-mos-2019Poslovno-sejemski, konferenčni in mrežni dogodek MOS B2B je namenjen predvsem lastnikom in vodstvu malih in srednje velikih podjetij in novoustanovljenim podjetjem. Združuje in izobražuje podjetnike, pripomore k pridobivanju novih strank in vzpostavljanju poslovnih kontaktov tudi na tujih trgih, s čimer lahko bistveno skrajša čas za izvažanje izdelkov ali storitev na tuje trge.

Na MOS B2B se lahko seznanite z vsemi novostmi na področju poslovanja, se močno povežete z državo partnerico, ki je letos Črna gora, in izkoristite edini prostor, ki vam na enem mestu ponuja združenih toliko poslovnih priložnosti. Organizatorji letos pričakujejo 150 tujih in slovenskih podjetij iz vsaj petih držav in več kot 300 individualnih sestankov.

»Uspešno v Sloveniji«

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Advantage Austria Ljubljana s partnerji mrežo zbornic New Alpe Adria ter Enterprise Europe Network v okviru 52. MOS-a v Celju organizirata tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje z naslovom “Uspešno v Sloveniji”.

Mednarodno poslovno srečanje ponuja priložnost mikro, malim in srednje velikim podjetjem za promocijo podjetja, povezovanje, mreženje, pridobitev novih poslov, možnost novih poslovnih priložnosti, izmenjavo izkušenj ter informiranje o poslovnih priložnostih v regiji Alpe Adria. Podjetja bodo imela možnost izmenjave izkušenj in razvijanje novih poslovnih idej ali projektov.

pripomočke, izdelke domače obrti, dodatke za dom in vrt, darila, konfenkcijo, kolesa, prehrano in še marsikaj po ugodnih sejemskih cenah.

Prvi slovenski satelit

satelit-mos-2019V okviru projekta »Stičišče znanosti in gospodarstva« Ministrstev za izobraževanje, znanost in šport se bodo na MOS-u predstavile glavne raziskovalne inštitucije v Sloveniji. Potencial in proces ustvarjanja inovacij prevečkrat ostajata za štirimi stenami, zato bodo inštitucije svoje delo predstavile širši javnosti. Na ogled bodo vrhunske tehnologije s področij mehatronike, avtomatike, energetike, bionike, nanotehnologije, vesoljske tehnologije in še mnogih drugih, potekala pa bo tudi predstavitev novodobnih poklicev, izobraževalnih programov, sodobnih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij in sodobnih tehnologij.

Letošnje dogajanje pa bo še posebej popestrila predstavitev prvega slovenskega satelita Trisat, ki so ga razvili člani laboratorija za informacijske sisteme Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru in raziskovalci podjetja SkyLabs d.o.o. Satelit bo predvidoma 9. septembra ponesla raketa iz Francoske Gvajane.

Za profesionalce, domače mojstre in nostalgike

MOS Tehnika obiskovalcem ponuja pester program opreme in ročnega orodja tako za domače mojstre kot za profesionalce. Je svet strojev, robotov, mehanizacije, profesionalnega orodja in vzdrževanja vozil.

Kategorija MOS Plus ohranja delček tistega, česar smo bili včasih na sejmih vajeni in nas po tihem še vedno navdušuje. Tako boste lahko našli gospodinjske in medicinske

Vse od plastike do kovine na enem mestu

mos_nacrt_sejmisca_a4_slo_ang_obiskovalci-01-1024x724Predstavitev izdelkov, storitev, kakor tudi poslanstva sekcije kovinarjev in plastičarjev nasploh, bo združena na enem mestu, kjer se bo vsebinsko dopolnjevala in obiskovalcem ponudila kar največ informacij o produktih in storitvah obeh dejavnosti.

Razstavljalo bo več kot 25 razstavljavcev, kjer bodo obiskovalci sejma na razstavnem prostoru lahko prejeli informacije o zobnikih, gredeh, rezkanjem, struženjem, panelih, reduktorjih, strojegradnji, zobnikih, dvižnih pripomočkih, bremenskih vrveh ,verigah, izdelavi (ne)kovinskih predmetov, vzmeti, vzmetnih izdelkov in izdelkov iz žice ter pločevine, o razvoju in proizvodnji plastičnih izdelkov ter še in še.

Več informacij o MOS-u ter o obsejemskemu dogajanju si lahko preberete tukaj.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 1,199 seconds.