Policijsko poročilo 11.8. in 12.8. 2011


12. 8.
V minulih 24. urah so policisti na cestah celjske in koroške regije obravnavali sedem prometnih nesreč, v eni od nesreč se je voznik lahko telesno poškodoval, posledica ostalih šestih  prometnih nesreč  je  samo nastala materialna  škoda na vozilih. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan voznik osebnega avtomobila, trem voznikom brez vozniškega dovoljenja in večkratnemu kršitelju cestno-prometnih predpisov pa sta bila  zasežena dva avtomobila in dve kolesi z motorjem.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti posredovati pet-krat na javnem in dva-krat v zasebnem prostoru.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti sprejeli v obravnavo šest novih kaznivih dejanj in sicer vlom, drzno tatvino in štiri tatvine.

Vlomljeno je bilo v osebni avto v Velenju, iz katerega so nepridipravi odtujili torbico z  denarnico in dokumenti. Celjski policisti so obravnavali drzno tatvino na počivališču na Lopati. Neznanci so iz odklenjenega avtomobila, v času ko sta bila lastnika v bližini odtujili  prenosni računalnik in denarnico z dokumenti in denarjem.

Glede na opisane dogodke bi vas radi ponovno opozorili na samozaščitno ravnanje. Vozilo vedno zaklepajte, tudi če ste v bližini, če ga nimate pod nadzorom.  Ko zapustite vozilo, tudi le za krajši čas, torbic, kovčkov, denarnic in ostalih vrednejših predmetov, ne puščajte na policah vozila ali drugih vidnih mestih. Ti predmeti so vaba za tatove, zato jih vzemite s sabo. Ne ponujajte priložnosti nepridipravom. Za varnost svoje lastnine lahko storite največ sami.

11.8.

V minulih 24. urah so policisti na cestah celjske in koroške regije obravnavali 8 prometnih nesreč. V eni so se tri osebe lažje telesno poškodovale, ostalih sedem se je končalo z materialno škodo na vozilih. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržale tri voznike,  dvema voznikoma so policisti tudi začasno zasegli osebna avtomobila.

Tudi danes vas bomo zaprosili za pomoč. V zvezi prometne nesreče, ki smo jo obravnavali dne 30.07.2011  ob 13.50 uri na Gosposki ulici v Celju, v kateri je bil udeležen otrok in voznica osebnega avtomobila KIA CLARUC, temnejše barve,  naprošamo, da se zaradi razjasnitev okoliščin vse priče,  ki so videle potek prometne nesreče javijo na najbližji policijski postaji ali pa pokličejo na 113.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti posredovati štirikrat na javnem in enkrat v zasebnem prostoru.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali devet novih kaznivih dejanj; tri vlome, štiri tatvine, ter dva kazniva dejanja iz ostalih področij dela policije.

Vlomljeno je bilo v osebni avto v Žalcu, iz katerega so nepridipravi odtujili denarnico z dokumenti. Celjski policisti so obravnavali vlom v poslovni prostor, iz katerega so neznanci odtujili večjo količino specialnega orodja, vrednega preko 4000 EUR. Vlomljeno je bilo tudi v počitniško hišico v Dobravi, iz katere lastniki pogrešajo hrano in pijačo.