Policijsko poročilo PU Celje: 10. 1. 2012


V preteklih 24-ih urah so bili policisti PU Celje obveščeni o 19-ih  prometnih nesrečah. Tokrat so se vse prometne nesreče na srečo končale le z zvito pločevino in  bodo morali udeleženci obiskati avtomehanične in avtokleparske delavnice. Zoper dva voznika je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, enemu kršitelju cestno prometnih predpisov pa so policisti zasegli vozilo.

Občani so zaradi kršitev javnega reda in miru  petkrat zaprosili za posredovanje policije, od tega štirikrat zaradi kršitev na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

Na področju kriminalitete so policisti v svojo evidenco na novo vpisali 20 kaznivih dejanj in sicer 8 vlomov, 6 tatvin, dve kaznivi dejanji nasilja v družini in 4 druga kazniva dejanja. Dvema nasilnežema, ki sta izvajala nasilje v družini, so policisti izrekli prepoved približevanja.

Vlomljeno je bilo v gostinski lokal v Celju, odtujena pa je bila večja količina cigaret v vrednosti okoli 1200 eur in nekaj menjalnega denarja. Tudi konjiški policisti so obravnavali vlom v gostinski lokal. Neznani storilci so odnesli manjšo količino cigaret in pijače ter nekaj menjalnega denarja. V Laškem so nepridipravi vlomili v osebni avto in odtujili avtoradio. Velenjski policisti so opravili ogled vloma v počitniško hišico, od koder so vlomilci odnesli LCD televizor.

Na koncu želijo policisti vse zainteresirane povabiti na posvet  »Kako organizirati javno prireditev«. Pri pridobivanju potrebne dokumentacije za prijavo ali izdajo dovoljenja za javno prireditev se  namreč organizatorji srečujejo z določenimi vprašanji.

Da bi organizatorjem pomagali pri izvedbi javnih prireditev, Zavod za turizem, šport in kulturo Dobrna, v sodelovanju z Občino Dobrna in policijo, pripravlja posvet, na katerem bodo predstavili :
    dolžnosti organizatorja javne prireditve (katera dokazila je potrebno priložiti, zagotavljanje reda…);
    kdaj je potrebno pridobiti dovoljenje za javno prireditev oziroma kdaj je dovolj, da javno prireditev samo prijavimo;
    roki, v katerih mora organizator vložiti vlogo za izdajo dovoljenja oziroma prijaviti javno prireditev in
    dejavnost SAZAS-a in Zavoda IPF pri izvedbi javne prireditve.

Posvet bo v četrtek, 12. januarja 2012, ob 16.00 uri, v Kulturnem domu Dobrna (konferenčna dvorana 1).

Prijazno vabljeni!