Policijsko poročilo PU Celje: 10. 10. 2011


Po poročanju PU Celje so ta konec tedna na območju Policijske uprave Celje policisti obravnavali 68 prometnih nesreč. Samo v petek se jih je zgodilo 45.  Na srečo tokrat med njimi ni bilo nobene hujše, je bil pa tudi ta vikend pri vozniki krepko prisoten alkohol.

Zaradi prekomerne stopnje alkoholiziranosti so policisti pridržali deset voznikov. Štirje alkoholizirani vozniki so povzročili prometne nesreče. Eden je s kraja odpeljal, ne da bi ustavil, vendar so ga policisti kasneje izsledili. Najvišjo stopnjo alkoholiziranosti med vozniki, ki so povzročili prometne nesreče, je imel voznik, ki mu je alkotest pokazal 1,20 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V petek ponoči so policisti na Svetem Florijanu, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je odnesel dnevni izkupiček in menjalni denar.

V isti noči so neznanci vlomili v  bencinski servis na Dobrni. Iz skladišča in prodajnega prostora so odnesli večjo količino različnih cigaret, vrednih 2.500 €.

Na Mariborski cesti v Dravogradu so policisti v soboto ponoči obravnavali tatvino pnevmatskega kladiva iz delovnega stroja. Lastnik ocenjuje, da je s tatvino oškodovan za dobrih 3.000 €.

V isti noči so policisti na Koroški cesti v Velenju obravnavali vlom v avtodom. Pogrešajo avtoradio, navigacijo in dve radijski zvezi.

Na cesti na Ostrožno v Celju pa so obravnavali tatvino izvenkrmnega motorja iz jadrnice.

V soboto, v večernih urah, so bili policisti obveščeni o tatvini treh mobitelov in dokumentov. Storilec jih je ukradel iz garderobnih prostorov ene od telovadnic v Velenju,

V zgodnjih nedeljskih urah so bili policisti obveščeni o tatvini denarnice in mobitela iz avtomobila na počivališču Lopata. Romunska državljana sta s tatvino oškodovana za dobrih 2.100  €.

Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje zaokrožujejo s podatki o tatvini  goriva. Neznani storilci so ga v nedeljo ponoči iztočili iz romunskega kamiona, parkiranega na počivališču na Lopati.