Policijsko poročilo PU Celje: 10. 11. 2011


Današnje policijsko  poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni nesreči, v kateri je včeraj popoldne umrl 23-letni voznik osebnega vozila. 23-letni voznik je vozil po regionalni cesti iz smeri Planine proti Šentjurju. Izven naselja Trška Gorca je dohitel voznika osebnega avtomobila, ki je pred njim vozil v isti smeri in zmanjševal hitrost vožnje zaradi traktorja, ki se je vključeval v promet. 23-letni voznik kljub sunkovitem zaviranju svojega vozila ni uspel pravočasno zaustaviti. Vozilo je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljal 31-letni voznik osebnega vozila. V trčenju se je 23-letni voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel, sopotnica v njegovem vozilu se je hudo poškodovala, 31-letni voznik osebnega vozila pa lažje.

Letos je na območju celjske policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi, lani v enakem obdobju pa 17.

Včeraj zjutraj so policisti v Celju na Opekarniški ulici obravnavali delovno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 18- letni delavec, ki je pri nameščanju sončnih kolektorjev padel s strehe okoli 10 m v globino.

Na Kraigherjevi ulici so policisti včeraj obravnavali tatvino osebnega vozila BMW 525, karavan izvedbe, srebrno sive barve, letnik 2006, vrednega okoli 20.000 €.

V Velenju, na Cesti Simona Blatnika, pa so policisti obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilci so odnesli za okoli 4.000 € pnevmatik.