Policijsko poročilo PU Celje 10. 8. 2011


10. 8.
6 kaznivih dejanj, 9 prometnih nesreč, 7 kršitev javnega reda in  miru so dogodki, ki  smo jih zabeležili v preteklem dnevu. Če začnemo z najhujšimi dejanji  torej kaznivimi dejanji smo zabeležili 6 novih zadev in sicer  vlom, 2 tatvini, primer ponarejanja denarja in 2 kaznivi dejanji z ostalih področij kriminalitete.

Na interventno številko 113  so občani poklicali 7 krat zaradi kršitev javnega reda in miru. Intervencija policije je bila potrebna 4 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Na širšem območju celjske in koroške regije  se je v  zadnjih 24 urah zgodilo  9 prometnih nesreč v katerih se je  1 oseba huje ranila in 4 lažje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa je bil pridržan vinjen voznik  v Velenju.

V ponedeljek ob 18.20 uri se je na Dečkovi cesti v Celju, v neposredni bližini križišča Dečkove ceste in Ceste na Dobrovo  zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik motornega kolesa  na kolesarski stezi  trčil v kolesarko, ki je padla po tleh in se hudo telesno poškodovala. Do poškodovane kolesarke  je pristopila neznana voznica, ji nudila prvo pomoč ter jo odpeljala v  zdravstveni dom Celje. Zaradi razjastnitev okoliščin navedene prometne nesreče naprošamo vse ki so nesrečo videli, še posebej neznano voznico, ki je poškodovani nudila prvo pomoč, da se zglasijo na PP Celje ali pa  pokličejo na telefonsko številko 113.

Za konec še nasvet. Vsi, ki se boste podali na krajšo ali daljo pot prilagodite hitrost vožnje trenutnim prometnim razmeram in upoštevajte prometne predpise. Prav tako tudi postorite vse potrebno kar je v vaši moči, da storilci negativnih ravnanj ne bodo izkoristili vaše krajše ali daljše odsotnosti. Ko zapustite vozilo, tudi le za krajši čas, torbic, kovčkov, denarnic in ostalih vrednejših predmetov, ne puščajte na policah vozila ali drugih vidnih mestih. Ti predmeti so vaba za tatove, zato jih vzemite s sabo. Ne ponujajte priložnosti nepridipravom. Za varnost svoje lastnine lahko storite največ sami. Če pa ste že oškodovanec kaznivega dejanja zadevo takoj prijavite policiji. S policijo sodelujte tudi, če ste priča takšnega kaznivega dejanja. Storilec bo prej prijet, s tem pa bo manj možnosti, da boste drugič njegova žrtev vi.

9. 8.
V minulih 24. urah so policisti na cestah celjske in koroške regije skupno obravnavali šest prometnih nesreč. V treh prometnih nesrečah s telesno poškodbo so bile tri osebe lahko telesno poškodovane, preostale prometne nesreče pa so se končala samo z materialno škodo na vozilih. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali enega voznika,  petim voznikom pa so zaradi hujših prometnih prekrškov zasegli še vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti posredovati štirikrat in sicer dvakrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali deset novih kaznivih dejanj in sicer;   vlom, pet tatvin,  poškodovanje tuje stvari in tri preostala kazniva  dejanja.

Vlomljeno je bilo v kaeplico v Latkovi vasi, iz katere so neznanci skušali odtujiti kipec, vendar so od dejanja odstopili, očitno so bili s strani nekoga pregnani.

Toliko smo za današnje poročilo povzeli iz zapisov v policijskih poročilih. Bodite v prometu strpni, pozorni in nikar prehitri. Če boste uživali alkohol svoje vozilo rajši pustite v garaži ali na parkirnem prostoru. Vožnjo vedno prilagodite razmeram na cesti, še posebej ob mokrih in spolzkih cestah. Če pa se odpravljate na dopust, poskrbite za svojo lastnino, da ne bo prišla v roke nepridipravom, ki odsotnost lastnikov radi izkoristijo za  svoje tatinske podvige.  Pa srečno.

8. 8.

Prvo poročilo tega tedna začenjamo s pregledom dogajanja s področja cestnega prometa.

V zadnjih treh dneh smo enajstim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli vozila. Štirje od teh so za nameček vozili še pod vplivom alkohola. Sicer smo ta konec tedna zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali devet voznikov. Obravnavali smo 16 prometnih nesreč, dve sta se končali s hudimi telesnimi poškodbami.

Prva se je zgodila v soboto ob 9.50 uri  v naselju Dolenja vas. 80 letna voznica osebnega avtomobila je vozila osebni avto po naselju Dolenja vas iz smeri Latkove vasi proti Marija reki. Ko se je približevala križišču Hmeljarske ceste in Na zelenico, je vozila z neprilagojeno hitrostjo in tako trčila v voznika motornega kolesa, ki je v križišču stal in čakal, da bo zavil v levo. 58 letni voznik motornega kolesa je padel po tleh in se hudo telesno poškodoval.

Druga prometna nesreča,  ki se je končala  s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v soboto ob 14.35 uri  izven naselja Velenje. 78 letna voznica osebnega avtomobila je vozila po Preloški cesti izven naselja v Velenju proti Partizanski cesti. Zaradi neznanega razloga je zapeljala na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 52 letni voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do trčenja, v katerem se je letna voznica hudo telesno poškodovala,

Nadaljujemo s pregledom dogajanja s področja kriminalitete. Preko vikenda smo obravnavali 11 vlomov, 17 tatvin in ostala kazniva dejanja. Policisti so opravili 33 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Poglejmo nekaj podrobnosti.

V noči iz četrtka na petek je bilo vlomljeno v  poslovni objekt v Celju, kjer so nepridipravi odtujili manjšo količino menjalnega denarja.  V Žalcu, natančneje na Polzeli je bilo odtujeno kolo z motorjem znamke SYM, reg. Številk CE AM-58, vredno okoli 600 EUR. Tatvino je danes ponoči prijavil tudi  lastnik motornega kolesa znamke Aprilia RS 125 , črne barve reg. Številk CE EH-93. Vozilo je parkiral pri športni dvorani  v Vranskem, ko pa se je vrnil do vozila, da bi bilo več tam, kjer ga je pustil,

Velenjski policisti so obravnavali tudi vlom v garderobne omarice v hotelu Topolščica, kjer je bilo odtujenih 215 EUR. Tudi konjiški policisti so obravnavali vlom in sicer v stanovanjsko hišo, odkoder je neznani storilec odtujil več orodja in kosilnico na nitko. Žalski policisti so obravnavali tudi vlom v vozilo, iz katerega so bili odtujeni ključi od stanovanjske hiše ter vlom v trgovino, iz katere so neznanci odtujili večjo količino cigaret..