Policijsko poročilo PU Celje: 11. 1. 2012


Po poročanju policistov PU Celje se je v minulih 24–ih urah na celjskih in koroških cestah zgodilo 14 prometnih nesreč. V dveh nesrečah so se štirje udeleženci telesno poškodovali, od tega dva huje, vse ostale nesreče pa so imele za posledico bolj ali manj zvito pločevino in škodo na cestnih objektih.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila včeraj ob 05.50 uri na regionalni cesti v križišču za Parižlje, izven naselja Parižlje. 49-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Pariželj, se v križišču ustavil in pričel zavijati levo. Ko je zapeljal v križišče proti Šentrupertu, mu je iz smeri Šentruperta pravilno po prednostni cesti pripeljal 27-letni voznik tovornega avtomobila. Ko je voznik tovornega avtomobila opazil ravnanje 49-letnega voznika osebnega avtomobila, je pričel zavirati, vendar trčenja ni uspel preprečiti. 49-letni voznik osebnega avtomobila in eden izmed sopotnikov sta v trčenju utrpela hude telesne poškodbe, drugi sopotnik pa se je lažje telesno poškodoval. Vsi trije poškodovani so bili z reševalnim vozilom prepeljani v celjsko bolnišnico.

Zaradi vožnje s preveliko količino alkohola v krvi so policisti včeraj dva voznika pridržali do streznitve, še dvema pa so zaradi hujših oz. večkratnih kršitev cestnoprometnih predpisov zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so občani devetkrat zahtevali intervencijo policistov. Javni red in mir je bil trikrat kršen na javnih krajih in šestkrat v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so policisti pridržali do streznitve.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti v svoje evidence na novo pripisali 9 kaznivih dejanja in sicer pet tatvin in še štiri kazniva dejanja z ostalih področij kriminalitete.

Poleg tega so bili policisti napoteni še na kraj manjšega požara, koroški policisti pa so obravnavali nesrečo na smučišču, pri čemer se je smučarka huje telesno poškodovala.

Na koncu poročila policisti vse zainteresirane vabijo na posvet  »Kako organizirati javno prireditev«. Pri pridobivanju potrebne dokumentacije za prijavo ali izdajo dovoljenja za javno prireditev se  namreč organizatorji srečujejo z določenimi vprašanji.

Da bi organizatorjem pomagali pri izvedbi javnih prireditev Zavod za turizem, šport in kulturo Dobrna v sodelovanju z Občino Dobrna in policijo pripravlja posvet, na katerem bodo predstavili :

    dolžnosti organizatorja javne prireditve (katera dokazila je potrebno priložiti, zagotavljanje reda…);
    kdaj je potrebno pridobiti dovoljenje za javno prireditev oziroma kdaj je dovolj, da javno prireditev samo prijavimo;
    roki, v katerih mora organizator vložiti vlogo za izdajo dovoljenja oziroma prijaviti javno prireditev in
    dejavnost SAZAS-a in Zavoda IPF pri izvedbi javne prireditve.

Posvet bo jutri, v četrtek, 12. januarja 2012, ob 16.00 uri, v Kulturnem domu Dobrna (konferenčna dvorana 1).