Policijsko poročilo PU Celje: 11. 11. 2011


Po poročanju policistov PU Celje so policisti včeraj obravnavali deset prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja  in tri kršitve javnega reda in miru.

Vse včeraj obravnavane prometne nesreče so se končale z materialno škodo. Na območju Velenja so včeraj zjutraj policisti enemu vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, zasegli vozilo.

Med kaznivimi dejanji policisti tokrat izpostavljajo primer goljufije.

Na območju Policijske postaje Žalec so policisti včeraj obravnavali goljufijo v eni od trgovin. Neznana ženska je kupila nekaj malenkosti in plačala s 500 € bankovcem. Ko ji je trgovka že vrnila denar si je stranka premislila in vrnila kupljeno, trgovko pa je pretentala in ji vrnila 200 € premalo.

Toliko o včerajšnjem dogajanju.

Danes in jutri boste najbrž mnogi martinovali, zato vas policisti še posebej opozarjajo, da nikar ne vozite, če boste uživali alkoholne pijače. Sicer pa bodo policisti danes na območju Policijske uprave Celje izvajali poostrene nadzore prometa s poudarkom na kontroli alkoholiziranosti udeležencev v cestnem prometu.

Zakon o pravilih cestnega prometa v 29. členu določa, da morajo biti motorna in priklopna vozila pozimi in v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo in določa, da morajo imeti vozila na cestah v Republiki Sloveniji med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta in tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo predpisano zimsko opremo.