Policijsko poročilo PU Celje: 12. 1. 2012


Po poročanju policistov PU Celje se je v minulih 24–ih urah na cestah celjske in koroške regije zgodilo 15 prometnih nesreč. Vse prometne nesreče so na srečo imele za posledico le gmotno škodo na udeleženih vozilih in objektih.  Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so bili pridržani trije vozniki, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa je bilo zaseženih pet vozil.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so občani štirikrat zahtevali intervencijo policije. Javni red in mir je bil enkrat  kršen na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih. Razlogov za pridržanje pri tem ni bilo.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti v svoje evidence na novo pripisali enajst  kaznivih dejanja in sicer dva vloma, sedem tatvin in dva poškodovanja tuje stvari.  Opravljen je bil še ogled manjšega požara.

Vlomljeno je bilo v osebni avto v  Slovenj Gradcu, odtujena pa je bila denarnica in zlat obesek, vse skupaj vredno okoli 600 eur.  Žalski policisti pa so obravnavali vlom v poslovni prostor, od koder so nepridipravi odtujili več različnega orodja.