Policijsko poročilo PU Celje: 12. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje je vikend, ki je za nami, minil razmeroma mirno. S področja prometa tokrat ne poročajo o hujših prometnih nesrečah.

V Dravogradu so policisti v soboto ponoči obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je odnesel nekaj žganja in menjalni denar.

V Klokočovniku, na območju Policijske  postaje Slovenske Konjice, je bilo v isti noči vlomljeno v vinsko klet. Lastnik pogreša okoli 300 litrov vina.

V Dobriši vasi, na območju Policijske postaje Žalec, pa so policisti v soboto obravnavali zelo svojevrstno tatvino. Precejšnjo mero drznosti je namreč  pokazal neznanec, ki je v Dobriši vasi v stanovanjsko hišo vstopil skozi odklenjena vrata. Medtem, ko so se domači ukvarjali z gosti, je iz garderobnega prostora ukradel nekaj torbic in nekaj denarnic ter na ta način lastnike oškodoval za okoli 400 €.

V Vuzenici so policisti včeraj nekaj po drugi uri zjutraj  obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Zaradi hrupa, ki ga je povzročal storilec, se je prebudil eden od domačih in opazil neznanca, ki je brskal po hiši. Neznanemu storilcu ni uspelo ničesar odnesti, mu je pa uspelo pobegniti.  Z vlomom je lastnikom povzročil okoli 100 € materialne škode.

V Slovenj Gradcu je bil danes ponoči ukraden osebni avtomobil Audi A1,  bele barve, registrskih številk SG ML 640, vreden okoli 18.500 €. V Radečah pa je bil danes ponoči ukraden Audi A4, letnik 2002, modre barve, registrskih oznak CE T8 049. Vse, ki bi morda katerega od ukradenih vozil opazili, policisti prosijo, da o tem obvestite policijo na telefonsko številko 113.