Policijsko poročilo PU Celje: 14. 10. 2011


Po poročanju PU Celje so policisti včeraj na Celjskem in Koroškem obravnavali osemnajst prometnih nesreč, devetnajst kaznivih dejanj in šest kršitev javnega reda in miru.  Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozila.

V Ločici ob Savinji so policisti včeraj obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Storilec je odnesel prezračevalno napravo in lastnika oškodoval za najmanj 1.000 €.

Na območju Velenja so policisti obravnavali vlom v vikend hišico, od koder je storilec odnesel agregat, motorno žago in nekaj drugega orodja.

Včeraj so bili policisti obveščeni še o treh vlomih v osebna vozila. V enega je bilo vlomljeno v Velenju,  v enega v Šoštanju in v enega v Celju. V Velenju je storilec iz avtomobila odnesel žensko torbico z dokumenti in gotovino, v Šoštanju pohodne hlače, pohodno jakno ter dvoje sončnih očal, v Celju pa lastnik pogreša avtoradio.

Policisti PU Celje vas vabijo na prireditev –  Dan gasilcev, policije in reševalcev, ki bo med 14. in 17 uro potekala na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini.

Kot vsako leto bodo na prireditvi sodelovali tudi policisti, ki bodo predstavili opremo in vozila. Ob 14.30 uri bodo obiskovalcem spregovorili o varni poti v šolo, o pomenu uporabe varnostnega pasu,  o problematiki alkohola v cestnem prometu in drugem. Obiskovalci bodo lahko svoje psihofizično stanje preizkusili z alkotestom, policisti pa bodo ob tej priložnosti prikazali tudi postopke merjena hitrosti v cestnem prometu z različnimi napravami za merjenje hitrosti.

Prijazno vabljeni v nedeljo med 14. in 17. uro na Evropsko ploščad v Rogaško Slatino.