Policijsko poročilo PU Celje: 15. 11. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s tragično novico.

Včeraj so ceste na Celjskem vzele še eno mlado življenje. V prometni nesreči, ki se je nekaj pred 14. uro zgodila v Stranju, je umrla 21-letna potnica v osebnem vozilu

To je letos že 14. smrtna žrtev prometnih nesreč. Lani v enakem obdobju je na območju naše policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo 17 ljudi.

Omenjena tragična prometna nesreča, se je zgodila včeraj nekaj pred 14. uro v Stranju.  Do prometne nesreče je prišlo, ko je 21-letni voznik, ki je vozil iz smeri Belega proti Pristavi, v Stranju, zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal na pločnik, nakar je vozilo odneslo v jarek. 21-letna sopotnica doma iz Šentjurja je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla, 21-letni voznik in 23-letni sopotnik pa sta se v prometni nesreči izredno hudo poškodovala.

Hudo prometno nesrečo so policisti danes zjutraj obravnavali tudi na Kidričevi cesti v Celju. Po prvih podatkih sta bili v prometni nesreči udeleženi dve vozili, poškodovane so tri osebe. Zaradi prometne nesreče je bila cesta več kot dve uri zaprta.

Včeraj so policisti na celjskem območju obravnavali 22 prometnih nesreč. Tri voznike so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Vse voznike in ostale udeležence v cestnem prometu policisti znova opozarjajo na strpnost in previdnost v prometu.

Mirneje kot na področju cestnega prometa je bilo včeraj na področjih kriminalitete in javnega reda in miru. Policisti so obravnavali šest kaznivih dejanj in prav toliko kršitev javnega reda in miru.

V Žalcu so policisti obravnavali tatvino bakrenih žlebov, v Slovenskih Konjicah pa tatvino goriva. Voznik si je na bencinskem servisu napolnil rezervoar in odpeljal, ne da bi poravnal račun.

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti včeraj obravnavali tatvino kovčka z dokumenti in gotovino. Storilec ga je iz vozila ukradel medtem ko je voznik spal.

Današnje policijsko poročilo policisti zaokrožujejo z obvetsilom.

Upravna enota Šentjur pri Celju, v sodelovanju z Občino Šentjur, Policijsko postajo Šentjur in  SAZAS, pripravlja kratek posvet z naslovom: “Katere dokumente je potrebno pridobiti za prijavo oziroma izdajo dovoljenja za javno prireditev “.

Posvet je brezplačen in bo jutri, 16. 11. 2011, ob 17. uri, v veliki sejni dvorani Občine Šentjur, kjer bo najprej uradna predstavitev in nato  odprta razprava.

Več informacij lahko dobite na spletni strani Upravne enote Šentjur pri Celju.