Policijsko poročilo PU Celje: 15. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje je včeraj okoli 14. ure v prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Primož nad Muto, umrl 41- letni voznik osebnega avtomobila. 41-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Mute proti Svetem Primožu, je za zadaj še iz neznanega razloga na ravnem delu ceste zapeljal na nasprotno smerno vozišče in nato izven vozišča, kjer je vozilo trčilo v drevo. Voznik, sicer domačin, je umrl na kraju prometne nesreče.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni, da je bilo v ograjenem prostoru v Levcu vlomljeno v dve tovorni vozili. Pogrešajo dve navigacijski napravi  ter gotovino.

V Celju, na Cesti na Dobravo, so policisti včeraj obravnavali drzno tatvino. Dva tujca sta se oglasila pri starejši občanki in jo prepričala, da mora prevzeti paket, ki naj bi prišel iz Turčije, ter zanj plačati 200 €. Medtem, ko jima je občanka plačevala, sta ji ukradla okoli 500 € gotovine.  Ob tej priložnosti policisti znova opozarjajo, da ne nasedate neznanim osebam, ki po domovih prodajajo posodo in druge različne stvari ali tako kot je bilo v omenjenem primeru, prinašajo lažne pakete. Neznancem ne odpirajte vrat in jih ne spuščajte v vaše domove.

V Pondorju, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastniki pogrešajo več zlatnine, prenosni računalnik, kamero in več gotovine.

Ker smo sredi prazničnega decembra, policisti vse voznike znova opozarjajo, da bodo do konca letošnjega leta, pravzaprav vse do konca prve polovice januarja naslednjega leta, posebno pozornost pri kontroli voznikov namenjali psihofizičnemu stanju. Prav tako bodo pozorni na prekoračitve hitrosti. Ne smemo pozabiti, da je tudi nepravilna uporaba mobilnih telefonov vse večja (ne zgolj telefoniranje, temveč tudi pisanje SMS sporočil med vožnjo). Tudi na to bodo policisti pozorni. Poostrene aktivnosti bodo policisti izvajali tudi na avtocesti, saj ugotavljajo, da se po tej cesti vozi vedno več voznikov, ki so močno pod vplivom alkohola.