Policijsko poročilo PU Celje: 16. 11. 2011


Tudi današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s prometom. Od konca prejšnjega tedna do danes se je namreč v prometnih nesrečah hudo poškodovalo sedem oseb, mlado dekle pa je umrlo.

Samo včeraj so policisti obravnavali dve hudi prometni nesreči, v katerih so se hudo poškodovale štiri osebe.

Prva, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, se je zgodila zgodaj zjutraj na Kidričevi ulici izven naselja Celje, ko je 43-letna voznica osebnega vozila, doma iz območja Šentjurja, vozila iz smeri Štor proti Celju in je na Kidričevi ulici zapeljala na nasprotno smerno vozišče ter s sprednjo levo stranjo svojega vozila trčila v sprednji levi del vozila, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 34-letni voznik doma iz območja Celja. V prometni nesreči sta se oba voznika huje poškodovala, prav tako je bil huje poškodovan tudi 33-letni sopotnik v vozilu 34-letnega voznika.

Druga včerajšnja huda prometna nesreča se je okoli pol osmih zjutraj zgodila v Lesičnem. V prometni nesreči sta bila udeležena 49-letni voznik osebnega in  56-letni voznik tovornega vozila. Prometna nesreča se je zgodila, ker voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Zagorja proti Lesičnem, pri odcepu za Virštanj ni upošteval pravil prednosti in je na prednostno cesto zaplejal ravno v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik tovornega vozila. V trčenju se je voznik osebnega vozila hudo poškodoval.

Vse voznike policisti tudi danes opozarjajo, naj bodo pri vožnji strpni, previdni in naj upoštevajo cestno prometne predpise in razmere na cestah. Le tako bodo lahko doprinesli k varnosti na naših cestah

V Rogaški Slatini so policisti včeraj obravnavali tatvino gosenic iz mini bagra. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za najmanj 1.000 €.

V Gotovljah so lastniki stanovanjske hiše včeraj okoli pol dveh popoldne zalotili in do prihoda policistov zadržali storilca, ki je brskal po njihovi  hiši. Policisti so mu v nadaljevanju odredili pridržanje, gre za starega znanca policije, 31-letnega moškega, doma iz območja Maribora.