Policijsko poročilo PU Celje: 17. 10. 2011


Minuli konec tedna so policisti PU Celje obravnavali 39 prometnih nesreč, 51 kaznivih dejanj in 33 kršitev javnega reda in miru. Enajst voznikov so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, šestim so zasegli vozila, ker niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.

V petek ponoči so policisti obravnavali vlom v garažo na Cesti talcev v Velenju. Pogrešajo skuter znamke Peugeot in kosilnico. Povzročeno škodo ocenjujejo na 1.500 €.

Ta konec tedna so bili policisti obveščeni o dveh vlomih v vikend hišici na območju Podkraja pri Ponikvi. Iz enega objekta pogrešajo motorno škropilnico, vrtno kosilnico in gorivo,  iz  drugega pa je storilec odnesel kosilnico. Skupna materialna škoda znaša 1.000 €.

V noči na soboto je bilo vlomljeno v trgovino na Vranskem. Storilci so ukradli kovinsko blagajno z okoli 1.500 € gotovino ter več mobi kartic in loterijskih srečk.

V noči na soboto je bilo vlomljeno v prostore trgovine v Arnavskem gozdu. Pogrešajo za okoli 7.000 € gotovine in cigaret.

V Trnavi, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti v soboto ponoči obravnavali tatvino nakladalnih ramp, vrednih okoli 800 €.

V Celju, na Jamovi ulici, pa so policisti obravnavali vlom v garažo, iz katere je storilec odnesel več orodja,  pnevmatike, smuči in kolo ter lastnika oškodoval za dobrih  7.000 €.

Danes ponoči so policisti obravnavali požar v stanovanju stanovanjskega bloka na Goriški ulici v Celju, v katerem je umrl 61-letni moški. Okoliščine požara policisti in kriminalisti še preiskujejo.