Policijsko poročilo PU Celje: 18. 10. 2011


Pregled včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo na področju kriminalitete.

V Prevaljah so včeraj ponoči obravnavali vlom v cvetličarno. Storilec je razbil več stekel. Odnesel je menjalni denar in fotoaparat. Z vlomom povzročena škoda je ocenjena na 500 €.

V Velenju so policisti obravnavali vlom v poslovni prostor. Pogrešajo večjo količino izolacijskega materiala, vrednega okoli 1.000 € .

Današnje nočno dogajanje je zaznamoval požar na stanovanjskem bloku na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu. O požaru, v katerem je po prvih ocenah nastalo za najmanj 300.000 € materialne škode, so bili policisti obveščeni ob 1.20 uri. Ogenj je izbruhnil v enem od stanovanj v zgornji etaži stanovanjskega bloka.  Stanovalci so bili evakuirani. Pri treh je prišlo do lažjih poškodb. Policisti in kriminalisti bodo z iskanjem vzroka požara, ki ga je gasilo 45 gasilcev, nadaljevali danes. Eni osebi so policisti v jutranjih urah že odvzeli prostost.

Na območju Policijske postaje Žalec so policisti včeraj obravnavali tri prometne nesreče s pobegi.

Prva se je ob 5.15 uri zgodila na relaciji Šempeter v Savinjski dolini v smeri Šentruperta, na križišču za smer proti Mozirju, ko je vozniku osebnega vozila Seat Cordoba v križišču izsilil prednost neznani voznik neznanega vozila in odpeljal s kraja nesreče. Voznik Seat Cordobe se je neznanemu vozniku umikal in zapeljal izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Do trčenja med vozili ni prišlo, neznani voznik pa je s kraja odpeljal proti Šempetru.

Ob 6.50 uri  se je prometna nesreča s pobegom zgodila na relaciji Mozirje – Šentrupert in sicer izven naselja Topovlje, ko je voznik tovornega vozila vozil iz  smeri Šentruperta. V blagem preglednem ovinku mu je po levi strani vozišča nasproti pripeljal neznani voznik, neznanega tovornega avtomobila, s svetlejšo ponjavo na priklopnem vozilu. Vozili sta trčili z ogledali. Neznani voznik je s kraja nesreče pobegnil ne da bi ustavil.

Žalski policisti so bili včeraj tudi obveščeni, da je v Vrbju neznani voznik neznanega vozila ponoči, zaradi nepravilnega premika, trčil v ograjo stanovanjske hiše na naslovu Vrbje 75/a in jo poškodoval.

Vse, ki bi karkoli vedeli o omenjenih prometnih nesrečah policisti prosijo, da o tem obvestite policijo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno telefonsko številko 080 12 00 ali pa pokličete na telefonsko številko Policijske postaje Žalec 713-47-00.