Policijsko poročilo PU Celje: 19. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje ta konec tedna na Celjskem in Koroškem policisti niso obravnavali hujših prometnih nesreč. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali trinajst voznikov, trem so zasegli vozila.

Med kaznivimi dejanji je bilo največ tatvin in vlomov.

V petek, v večernih urah, so v Kamenčah, na območju Policijske postaje Žalec, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je odnesel nekaj gotovine.

V petek zvečer so policisti v enem od celjskih gostinskih lokalov obravnavali drzno tatvino. Med novoletnim zaključkom je neznani storilec ukradel moško torbico z dokumenti, bančnimi karticami, telefonoma, avtomobilskimi ključi in gotovino. Lastniku je povzročil za najmanj 1.000€ škode.

Tudi vlomom v osebna vozila se ta konec tedna niso izognili. Na Mariborski cesti v Celju je bilo vlomljeno v kombinirano vozilo. Lastnik pogreša avtoradio.

Sobotno jutro je zaznamovala tatvina osebnega vozila  Peugeot 407, kovinsko-črne barve, leto izdelave 2007, registrskih številk CE UA-232. Vozilo je bilo parkirano na Slomškovi ulici v Slovenskih Konjicah. Lastnica je s tatvino oškodovana za okoli 11.000 €.

Na Celjskem in Koroškem smo se zbudili v zasneženo jutro. Zato vse udeležence v cestnem prometu policisti še posebej opozarjajo na strpnost in previdnost v prometu.