Policijsko poročilo PU Celje: 2. 11. 2011


Po poročanju PU Celje so policisti v času vikenda in prazničnem začetku tedna na območju celjske policijske uprave  obravnavali tri prometne nesreče, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami in štiri z lažjimi. Ostale nesreče pa so se končale z zvito pločevino.

Prva prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v soboto ob 19.15 uri na Mariborski cesti v Celju. 50-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po Mariborski cesti v naselju Celje iz smeri Vojnika proti priključku za avtocesto. V semaforiziranem križišču je pri zeleni luči na semaforju pričel zavijati levo na priključek za avtocesto in pri tem izsilil prednost 44-letni voznici osebnega avtomobila, ki je pripeljala iz nasprotne smeri in je v križišču vozila naravnost. V trčenju sta se voznica in njena sopotnica lažje telesno poškodovali, voznik pa je utrpel hude telesne poškodbe.

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v nedeljo ob 05.47 uri na lokalni cesti izven naselja Proseniško. 26-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po lokalni cesti iz smeri Žepine proti Proseniškem. Ko je izven naselja Proseniško zapeljal v levi ovinek, je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno izven vozišča, nakar je zapeljal nazaj na lokalno cesto in na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku iz nasprotne strani pravilno pripeljala 35-letna voznica osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, v katerem je bila voznica hudo telesno poškodovana, voznik osebnega avtomobila pa je utrpel lažje telesne poškodbe.

Tretja prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v ponedeljek ob 11.45 uri v naselju Radeče. 28-letni voznik motornega kolesa je vozil po Titovi cesti iz smeri centra Radeč proti Jagnjenici. V levem preglednem ovinku je zaradi hitrosti izgubil oblast nad vozilom, tako da je najprej zaviral, zatem pa zapeljal na bankino, kjer je izven vozišča trčil v steber vrtne ograje. Pri nesreči se je voznik huje poškodoval.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti od petka do danes pridržali 19 voznikov, desetim večkratnim kršiteljem pa so zasegli vozila.

Še opozorilo. Policisti iz Dravograda opozarjajo voznike na popolno zaporo ceste, ki bo zaradi asfaltiranja jutri med 08.00 in 16.00 uro skozi trg v Dravogradu zaprta. Obvoz za osebna vozila je urejen, voznike naprošajo, da vozijo strpno in upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo.

Od minulega petka so policisti v evidence zapisali 71 novih kaznivih dejanj. Prevladujejo vlomi, ki jih je bilo 17  in tatvine, ki so jih našteli 26. Na področju javnega reda in miru so od petka do danes zjutraj obravnavali 60 kršitev, od tega 41 na javnem kraju, ter 19 v zasebnih prostorih.

V času od petka popoldan do sobote popoldan je bil s parkirišča na Goriški cesti v Velenju odtujen osebni avtomobil Audi A4, karavan, črne barve, leto izdelave 2000,  registrskih številk CE Z9-99S. Lastnica je s tatvino oškodovana za okoli 7000 €.