Policijsko poročilo PU Celje: 2. 12. 2011


Po poročanju PU Celje so policisti včeraj na celjskem obravnavali osemindvajset prometnih nesreč, dvajset kaznivih dejanj in sedem kršitev javnega reda in miru.

Med včerajšnjimi prometnimi nesrečami izpostavljamo prometno nesrečo, v kateri je bila lažje poškodovana 28-letna kitajska državljanka. Prometna nesreča se je zgodila sinoči ob 20.35 uri  na Partizanski cesti pri hišni številki  3/A v Celju. Neznana voznica, neznanega manjšega vozila, ki je vozila iz smeri Čopove proti ulici XIV. divizije, je na prehodu za pešce trčila v 28-letno kitajsko državljanko in njenega 3-letnega otroka. Vozilo ima zaradi trčenja najverjetneje poškodovan desni prednji žaromet. Voznica je na kraju ustavila in peško ter njenega sina po nesreči odpeljala do njunega doma. Peška in otrok sta kasneje poiskala pomoč v celjski bolnišnici, kjer so ugotovili, da se je 28-letna peška v prometni nesreči hudo poškodovala, njen 3-letni sin pa lažje. Voznico, udeleženo v omenjeni prometni nesreči in vse, ki o prometni nesreči karkoli vedo policisti prosijo, da zaradi razjasnitve okoliščin pokličejo na telefonsko številko 113.

Že v sredo pa so policisti prosili za pomoč glede podatkov o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila v torek, 29. novembra, okoli 17.35 ure, na regionalni cesti izven naselja Prihova, v neposredni bližini podjetja Elkroj, na območju Policijske postaje Mozirje. V prometni nesreči je bil hudo poškodovan 71-letni pešec. Neznani voznik, ki je vozil iz smeri Spodnja Rečica proti Mozirju je v  neposredni bližini podjetja Elkroj z vzvratnim ogledalom vozila trčil v pešca, ki je  hodil ob desnem robu vozišča. Pešec je padel na travnik neznani voznik pa je s kraja odpeljal, ne da bi poškodovanemu nudil prvo pomoč. Pešec je bil v prometni nesreči hudo poškodovan. Vse občane, ki so prometno nesrečo videli ali o njej karkoli vedo policisti pozivajo, da jim podatke sporočijo na telefonsko številko 113 oziroma anonimno številko policije 080 12 00.

Med včeraj obravnavanimi kaznivimi dejanji policisti izpostavljajo vlom v gradbeni zabojnik na gradbišču pod Petričkom v Celju. Pogrešajo plinsko peč in več orodja. Škodo ocenjujejo na 2.100 €.

V Padeškem vrhu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so policisti obravnavali tatvino več kosov orodja, vrednega okoli 1.000 €. Orodje je bilo shranjeno v gospodarskem poslopju.

Danes zjutraj so policisti v Bevčah, na območju Policijske postaje Velenje, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je odnesel za okoli 700 € gotovine ter nekaj zlatnine, moško ročno uro ter dve denarnici .