Policijsko poročilo PU Celje: 20. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje je prvi sneg včeraj na cestah celjske policijske uprave povzročil kar nekaj preglavic in botroval nekaterim prometnim nesrečam. Štiriintrideset so jih našteli. Vse, razen treh, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, so se končale le z gmotno škodo na vozilih in objektih.

Slabše vozne razmere pa nekaterim kljub vsemu niso preprečile, da pred vožnjo ne bi popivali. Dva voznika so policisti včeraj pridržali zaradi prekomerne alkoholiziranosti, enemu so zasegli vozilo.

Vse voznike policisti znova opozarjajo, naj bodo pri vožnji še posebej pozorni, saj so vozne razmere otežkočene. Vozijo naj počasneje kot običajno, vzdržujejo naj večjo varnostno razdaljo, opazujejo naj dogajanje okoli sebe, od doma naj se odpravijo prej kot običajno.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni, da je bilo v Radečah vlomljeno v gostinski lokal. Storilec je odnesel LCD televizor ter več žganih pijač in različnih cigaret.

Tatvino goriva iz tovornega vozila so policisti včeraj obravnavali  v Založah, na območju Žalca. Storilec je iz rezervoarja ukradel okoli 250 l nafte.

V Celju so policisti včeraj obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Pogrešajo vibracijsko iglo, vredno dobrih 1.200 €.

Na Celovški ulici v Celju je bilo včeraj vlomljeno v najmanj dve kleti stanovanjskega bloka. Stanovalci pogrešajo tri kolesa, vredna 1.300 €.