Policijsko poročilo PU Celje: 21. 11. 2011


Ta konec tedna so po poročanju policistov PU Celje zaradi vožnje pod vplivom alkohola policisti pridržali devet voznikov, osmim, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, pa so zasegli vozila.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so včeraj okoli 14. ure na avtocesti obravnavali italijanskega voznika osebnega vozila Audi TT, ki je z objestno, predrzno in prehitro vožnjo, povprečno je vozil več kot 220 km/h, ogrožal sebe in  druge udeležence v prometu.  Predrzno vožnjo italijanskega voznika je v Kompoljah opazil občan in o tem obvestil policiste. Le ti so ga ustavili pri izvozu za Dramlje in mu zasegli vozilo, ki je bilo ukradeno,  na sodišču pa so zoper njega uvedli hitri postopek.

S področja kriminalitete policisti poročajo o tatvini avtodoma, ki je bil v petek ponoči ukraden v Celju na Mariborski cesti. Gre za avtodom znamke Fiat Ducato 2,3, tip Rimor Sailer 58P. Podjetje, ki je lastnik vozila, je oškodovano za 64.000 €.

Med dogodki, ki so se zgodili minuli konec tedna, policisti omenjajo še vlom v gospodarsko poslopje v Obrežju pri Zidanem mostu, kjer  pogrešajo več kosov različnega električnega orodja, vrednega okoli 2.500 €.

Ta konec tedna so policisti na celjskem območju obravnavali tudi več poskusov vlomov in tri požare in sicer na območju Rogaške Slatine, Mozirja in Laškega.