Policijsko poročilo PU Celje: 22. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje so včeraj policisti na celjskem območju obravnavali dvajset prometnih nesreč. Na srečo so se vse končale brez poškodb udeleženih.

Včeraj okoli 18.30 ure so policisti na lokalni cesti Bukovžlak – Proseniško – Goričica – Dole obravnavali prometno nesrečo, katere povzročitelj na kraju ni ustavil. Prometna nesreča se je zgodila v neposredni bližini stanovanjske hiše Goričica 28.  Neznani voznik, neznanega vozila znamke VW Golf, serije III, črne barve, je v ostrem levem preglednem ovinku prehiteval voznika Opel Corse. Pri prehitevanju  je sekal celotni levi ovinek. Po prehitevanju je silovito zapeljal nazaj na desni prometni pas, tik pred vozilo, ki ga je prehiteval. Voznik Opel Corse je zato, da bi preprečil trčenje zaviral in se umikal v desno, pri tem pa ga je zaneslo izven vozišča, kjer je trčil v stanovanjsko hišo. Do stika med vozili ni prišlo. Omenjeni voznik neznanega osebnega avtomobila je po prometni nesreči brez ustavljanja odpeljal naprej po lokalni cesti v smeri proti Goričici. Vse, ki bi o omenjeni prometni nesreči karkoli vedeli, policisti prosijo, da pokličejo na Postajo prometne policije Celje, na telefonsko številko 54 26 450 oziroma na telefonsko številko 113.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti včeraj pridržali dva voznika. Oba sta bila udeležena v prometnih nesrečah, enemu od njiju so zasegli tudi vozilo.

Med včeraj obravnavnimi kaznivimi dejanji policisti tokrat izpostavljajo vlom v avtomat za meso v Velenju. Storilec je odnesel za okoli 500 € mesnih izdelkov.

Na Špeglovi ulici v Velenju so policisti obravnavali vlom v poslovni prostor. Pogrešajo prenosni računalnik in nekaj gotovine.

Na Kettejevi ulici v Celju je bilo včeraj vlomljeno v osebno vozilo. Lastnica pogreša torbico, v kateri je imela večjo vsoto gotovine ter bančne kartice in druge dokumente.