Policijsko poročilo PU Celje: 23. 11. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni nesreči, v kateri se je sinoči, nekaj minut pred 22.uro, izven naselja Gotovlje, huje poškodoval 38-letni voznik kolesa z motorjem.

38-letni voznik je vozil neregistrirano kolo z motorjem po lokalni cesti iz smeri Gotovelj proti Sv. Jedrtu. Izven naselja Gotovlje je zapeljal na levo stran ceste, trčil v odbojno ograjo in padel. Voznik, ki pri vožnji ni uporabljal zaščitne motoristične čelade, se je pri padcu hudo poškodoval.

Poleg omenjene prometne nesreče so jih policisti včeraj obravnavali še enaindvajset. Kaznivih dejanj so našteli štirinajst, do kršitev javnega reda in miru pa je prišlo osemkrat. Tri kršitelje so morali policisti pridržati do streznitve, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so včeraj pridržali dva voznika.

Z dvorišča trgovine na Ljubljanski ulici v Šentjurju so neznanci včeraj ukradli peč in dva radiatorja ter lastniku povzročili za okoli 1.400 € škode.

V Zdravstvenem domu v Celju so policisti obravnavali tatvino denarnice. Neznani storilec jo je ukradel  iz plašča, obešenega v čakalnici.

V Bukovju pri Slivnici so policisti včeraj obravnavali požar, v katerem je v celoti pogorela lesena bivalna baraka, velika 3×8 metrov. V požaru, ki so ga pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slivnica, je nastalo za dobrih 10.000 € škode.

V Ložnici, na območju Velenja, so policisti včeraj obravnavali drzno tatvino. Dva neznanca in neznanka so vstopili v odklenjeno hišo in ukradli za najmanj 1.000 € gotovine in zlatnine ter mobilni telefon.

Policisti opozarjajo, da sami poskrbite, da bo dan, ki je pred nami, minil varno. V prometu bodite strpni in previdni. Zaklepajte vrata hiš in stanovanj, v garderobah, čakalnicah in podobnih prostorih pa ne puščajte svoje lastnine.