Policijsko poročilo PU Celje: 23. 12. 2011


Policisti PP PU Celje med včerajšnjimi kaznivimi dejanji izpostavljajo tatvini nafte iz delovnih strojev. Storilci so je okoli 70 litrov ukradli iz gradbišča na Ljubljanski cesti v Celju, dobrih 50 pa iz delovišča v Zabukovici.

V Črnolici pri Šentjurju so policisti včeraj obravnavali vlom v skladiščno proizvodno halo. Pogrešajo za dobrih 7.000 € odpadnega bakra in bakrenih vodnikov.

V Celju so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je odnesel žensko potovalno torbo in lastnici povzročil za dobrih 700 € škode.

V Zrečah pa je bilo včeraj pozno popoldne vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša nekaj zlatnine ter dve vrednejši ročni uri.

Ker se v prihajajočih prazničnih dneh nekateri najbrž ne boste mogli upreti uporabi pirotehničnih izdelkov policisti opozarjajo, da je uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije 1,  katerih glavni učinek  je pok, dovoljena med 26. decembrom in 2. januarjem. Seveda pa je tudi v tem času prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve.

V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije 1, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo.

Uporaba pirotehničnih izdelkov v nasprotju z naštetimi omejitvami pomeni prekršek, za katerega je predvidena globa od 400 do 1.200 €, ob tem se izdelek tudi zaseže, četudi ni storilčeva last.

Spoštujte torej  dejstvo,  da uporaba pirotehničnih izdelkov ni vsem všeč,  kar še posebej velja za starejše ljudi in bolnike. Zato pirotehnične izdelke uporabljajte tako, da bo uporaba varna in čim manj moteča za okolico!

Pri vsem tem ne pozabite na živali, saj mnoge ob pokanju doživljajo hud stres, še posebej ob objestni uporabi pirotehnike in dejstvu, da se nimajo kam umakniti.