Policijsko poročilo PU Celje: 27. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje so v podaljšanem vikendu oz. v času božičnih praznikov policisti na območju PU Celje obravnavali 51 prometnih nesreč. V sedmih nesrečah s telesnimi poškodbami je bilo osem udeležencev lažje telesno poškodovanih, v preostalih je nastala le materialna škoda na udeleženih vozilih in objektih.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti za najmanj šest ur pridržali sedemnajst alkoholiziranih voznikov motornih vozil.

Zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo policijsko posredovanje potrebno v 51 primerih na javnem kraju in v 18 primerih v zasebnih prostorih. Pridržani so bili štirje vinjeni kršitelji.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali skupno 50 kaznivih dejanj.

Na avtocesti v Tepanju je bila dvema tujcema izvršena tatvina denarja, dokumentov in dveh telefonov, s čimer sta oškodovana za 1.900 €.

Na smučišču na Golteh je bilo vlomljeno v osebni avto, odtujeni so bili štirje pari smuči, v Velenju je bilo vlomljeno v ograjen prostor, od koder je bilo odtujeno za 1.000 € električnega vodnika, iz odklenjene stanovanjske hiše, prav tako v Velenju, pa so odtujili televizor, DVD predvajalnik in mobilni telefon.

Na gradbišču v Celju so odtujili gradbeni oder, vreden 7.000 €, v Žalcu pa so iz stanovanjskega bloka odtujili gorsko kolo in štiri platišča s pnevmatikami.

Na območju Šentjurja je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder pogrešajo menjalni denar in za okoli 500 € različnih cigaret. V gostinski lokal je bilo vlomljeno tudi v Laškem, pogrešajo pa blagajno z menjalnim denarjem.