Policijsko poročilo PU Celje: 28. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje se je na cestah celjske in koroške regije v minulih 24-ih urah zgodilo 23 prometnih nesreč. V treh nesrečah so se trije udeleženci lažje telesno poškodovali, vse ostale nesreče pa so se končale z materialno škodo na vozilih in cestnih objektih.  Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali šest voznikov,  trem udeležencem v cestnem prometu pa so bila zaradi hujših ali večkratnih kršitev cestnoprometnih predpisov zasežena vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti intervenirali desetkrat. Osemkrat na javnih krajih in dvakrat v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki se kljub prisotnosti policistov nista pomirila, so policisti pridržali do streznitve.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti v svoje evidence pripisali 16 novih kaznivih dejanj, med katerimi so štirje vlomi, šest tatvin, trije primeri poškodovanja tuje stvari in tri kazniva dejanja s preostalih področij kriminalitete.

Vlomljeno je bilo v gostinski lokal v Radečah, kjer je bil odtujen menjalni denar in cigarete. Velenjski policisti so obravnavali poskus vloma v skladiščni prostor ene izmed trgovin v Velenju. V Šmartnem ob Paki je bilo vlomljeno v tovorno vozilo, odtujenih pa je bilo 34 sesalcev znamke Galaxy, vrednih okoli 3000 eur. Velenjski policisti so opravili še ogled vloma v stanovanjsko hišo, odkoder so nepridipravi odtujili  LCD televizor, vreden okoli 500 eur .

Glede na to da smo v zadnjem tednu letošnjega leta in da gre za čas, ko je veliko zabav in zaključkov, policisti opozarjajo na vožnjo pod vplivom alkohola. Skoraj ni dneva, da bi ne bil pridržan voznik, ki je vozil pod vplivoma alkohola, o čemer policisti vsako jutro poročajo. Tudi zato bodo policisti v naslednjih dneh, in ne samo v dneh vikenda, izvajali poostrene nadzore predvsem s ciljem, da iz prometa izločijo alkoholizirane voznike, in tiste, ki hudo kršijo cestno prometne predpise. V primeru uživanja alkohola policisti predlagajo najboljšo alternativo, prevoz s taksiji.